Alla inlägg under september 2009

Av Lotta Odström - 9 september 2009 08:36

Överlevde ridturen på Patienten igår, kröp upp på honom som en snigel. Och i samma tempo(snigelfart) red vi sedan runt på vår volt, samt travade en bom. Börjar trava så fort jag kommit upp, vi har ju ändå värmt upp 20 min genom att ranta runt pallen........Luc som tittat på från ett fönster tyckte att jag såg utvecklingsstörd ut och menade att folk som åkte förbi troligen trodde att vi höll på men ngn form av terapi verksamhet, typ .........fast Patienten passar ju inte riktigt in i en sån verksamhet!!!!!


Josi red Bubbel i sin nya sadel och tyckte att den kändes lite stel, men så är det ju att rida in nya sadlar. Ragan Roberts, den galne från Amerika, var sponsrad av Bruno Del Grange, dvs han fick rida in de sadlarna, efter ngn månad fick Eric Lamaze dem, även han sponsrad av samma märke men den sistnämde hadde lite mer att säga till om och ville inte ha nya "nya" sadlar.


Borde börja få lite fart på foderfirman, men ligger mest och flämtar och undrar vad jag håller på med......säljer den enda friska häst jag har.......rider en galning(igen, minns Orley).......köper en ny(som ska vara ogalen)........och varför blir Tina inte frisk, både veterinär och hovslagare på återbesök...........har någon erfarenhet av hovbölder som varit på g i nästan 2 veckor???????????????


Marie om du läser det här, vi måste rycka upp oss!!! Lägga ut resten av albumen på hemsidan och annonsera, Dalviks Kvarn sponsrar halva annonskostnaden. Och Anna, vi ska göra affisch.........


Marie, föresten när kommer du och umgås med ditt nya projekt på 4 ben?

Av Lotta Odström - 8 september 2009 08:15

Ja det är väl dags att uppdatera lite.........Han som heter Patienten "råkade" tappa mig sist jag red, så nu är jag patient själv, minst sagt mörbultad. Han är ju väldigt knepig att sitta upp på och den här gången kastade han sig iväg så fort jag hamnat i sadeln, mot staketet. Det kändes som han tänkte hoppa ut vilket fick mig att sluta försöka hålla mig kvar(vi har väldigt höga staket och jag var inte direkt i balans samt hade endast en stigbygel). Du milde!! Sedan tog det minst 40 min innan jag kunde kliva upp igen och jag erkänner utan krusiduller....jag är livrädd för honom!!! Men vi travade runt på en stor volt, vilket är ungefär vad vi klarar av i dagsläget. Han är MYCKET misstänksam, det får inte dunsa det minsta, han tycker det är äckligt när jag svänger och när jag byter sittben. Trots att han är så vrickad har han fått ett fan! Min kompis Marie W föll pladask.


Sedan har vi ju stallets verkliga patient Tina, som fortfarande inte är bra efter skoningen. Veterinär har nu varit ute och säger att antingen blir det en hovböld eller inte. Tack för faen! Men det är ju inte hans fel. Men jag vill ha min Tina frisk!! Hage en vecka, sedan skritta........om det funkar så har hon i alla fall inte tappat så mycket kondis och styrka......hon som var så fin igen.


Bubbelungen vill gärna vara patient och bli ompysslad och få mycket mat och bli transporterad(det bästa med att resa är givetvis maten ombord). Men hon är kärnfrisk!


Luc och Josi har återvänt från Belgien, där de tillbringat några dagar. Gissa om Josi hade kul, åldersgräns på puben och restauranger 16 år!!!! Luc hade en tuff förmiddag efter att ha varit ute och partat med våra kompisar, hade varit kul att vara med, men 12345 x gnägg därute i stallet gör att man vet sin plats......... Föresten hade jag eget röj med mina kompisar Carina, Maria och Rosie!! Mer om det senare samt bild!!


Med från Belgien 2 roligheter, en förträfflig liten farmor att ha i huset i 2 veckor samt en så gott som sprillans Butet!! En 08, knappt använd och mörkbrun, jättejättefin. Hoppas den passar, annars blir den såld vilket inte bör vara så svårt..........hmmm ska försöka hitta en till, vår kompis Stefan kommer ju i hit senare i höst.


Och nu det allra hetaste nya.......Alexandra och jag var till Stockholm i lördags och tittade på en häst. Och slog till!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jag tror jag dör!!!!!!!!!!!!!! Men jag är ju en sucker för fina hästar(alltså det fina med den är ju hur den hoppar i övrigt är mina andra mkt snyggare).........fast inom kort en djävligt pank sådan. Men nu håller vi tummarna för att den fixar sin besiktning. I natt drömde jag att jag tävlade........måste gå till doktorn, kanske fick en hjärnskakning när jag dundarade av!

Av Lotta Odström - 2 september 2009 16:45

Det märks att antalet ridbara djur har minskat, här sitter man igen........mamma har varit och hälsat på en sväng, för att kolla hur jag igentligen mår(misstänker att hon läst min blogg). Vi tog in Patienten och jag longerade honom, samt massarade ryggen. Han var väldigt mjuk och lyhörd. Ingen uppsittning i dag, men han fick stå bredvid pallen och jag hängde lite på honom utan sadel......vet inte om det gör varken från eller till men känns ju som man bör hålla på med något i alla fall. Han är väldigt spänd över ryggen. -Kolla om han sitter fast mellan 5 o 6 revbenet , sa Dany. Vart precis??!!


Sedan gick vi in och jag tvättade kökslamporna(jag är sjuk!), när Fiffson kom och hämtade mamma passade jag på att skaka trasan lite genom dörren, kolla duktiga jag! Jag har visst inte bara spån i strumpora och hö i örat! Jag vara vanlig städtant också! När jag sedan skulle kasta något skräp , fasst papperskorgen var full suprprice, surprice upptäckte jag till min fasa att skålen med musgift under köksbänken var alldeles TOM. Oh my god!!! Vem hade ätit upp detta, någon ful liten äckel päckel parasit snuskig päls/svans djur?


Vrålade på Josi, men inget stöd att få där, hon höll på med sin franska. Svettades en stund, önskade att jag fortfarande rökte, då hade jag tänt en cigarett, fyllde sedan på fatet. Varsågod, ät,dö! Men vi har ju inga möss eller hur, man är ju rustad med Anticimex,  Lucs päls/tass djur samt en makapär som ska sända ut elvågor som de inte ska tåla, de fula äkliga svanskrypen. GHHAAAAAAAAÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! Äckligt,äckligt.


Ska släpa iväg Bubbel till Bollnäs för att träna, samt gnälla lite så att Eva och Ann tycker synd om mig.

Av Lotta Odström - 2 september 2009 13:08

Enligt Josi så växer det svampar på gödselstacken som framkallar hallucinationer vid intag! Är kanske dags att prova!!! Kanske kan sälja till andra hästägare/tonårsmödrar/fattiga satar.


Dany, min ridkompis i Belgien har varit ute och ridit 130 på sin "nygamla" Cento avkomma. 183 skimmel, en GP häst utan tvekan. Hon har fått den av sin far (efter att ha sålt den till honom för några år sedan, de gör många sådana affärer) och den skulle tävlas  av hennes dotter, 14 år, men är lite för stark(du skämtar!) Snabbt gav hon då en av sina 5 åringar till dottern(en som jag letat upp i Belgien och nästan köpte) och tävlar nu denna för egen del, i alla fall tills vidare. 7 år och gått int 140 i Lummen. Ja djävlar! Jag har faktiskt ridit denna, fick ta över efter att Ragan stuckit till USA. Men den måste ha vuxit grymt mycket, den var då 4 år och runt 172. Här en bild på vidundret.

Av Lotta Odström - 2 september 2009 08:25

 Kl.08.29 Har bogserat ut gruppen päls/hov djur. Såg direkt att Tinus var svullen i kotan höger fram/varm. Hovslagaren kom igår och ryckte bort sömmen som KAN ha suttit fel samt kände med visitertång(genom sulan?). Farbror Vet i Gävle sa att om det var ngt "skit" från skoningen kan det leta sig upp. Bekräftat!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Om jag vore alkis så skulle jag varit full i en månad!!!!!!! Och idag hade hag spetsat med någon drog!!!!!!!!!!!!!!

Av Lotta Odström - 1 september 2009 20:01

Igår kom hovslagaren, en ny dvs en som inte skott Tina förr, den förra orkar jag inte fortsätta med, jättetrevlig men har aldrig haft så många tappskor, och silikonsulorna har trillat ur till höger o vänster.........satte på annan sorts sula, halt efter en klass i Högbo, vad det nu berodde på, kom inte till start i Söderhamn, var då ohalt men utan sko. Ja  hursomhelst, när hon var skodd skulle jag rida, äntligen, Tina är ju den jag allra helst sitter upp på, Orley i all ära, men han är ju knasig och dessutom mer Alex häst just nu än min. Men Tina var riktigt halt...........ringde hovisen, tyckte vi skulle avakta.....hmmm det är inte mitt bästa när det gäller djuren precis...ringde min farbror veterinär i Gävle, skulle återkomma idag, han kanske skulle åka till Lettland. Ringde idag på morgonen, fick komma, blev lite svettigt och hastigt, då jag tog med Orely också, han skulle ju annars åkt dit på onsdag. Lastade djuren, stack.


Tina var inte halt efter att vi bedövat bort hov..veterinären ganska säker på att det berodde på skoningen, som han i sig inte hade så mycket att anmärka på, tyckte en söm satt högt, sade att hon var väldigt svår att sko bra pga benställningen. Ja men kul, jag har ju under ett år haft världens bästa hovslagare, tyvär även världens svåraste att få tag på vilket till slut fick mig att byta DET SKULLE JAG ALDRIG HA GJORT!!!!!!!!!!!


Dagens höjpunkt var Josi som red jättebra på en avspänd och fin Bubbel, tänk var duktig hon har blivit..sänder en tanke till 3 fantastiska hästtjejer i Gävleborgslän som har stor del i det hela, Cia, Alex och Gabi.


Dagens för att inte säga årets hittills läskigaste var att sitta upp på "El Patiento" som har flytat in igen, en liten rackare med någon form av sadeltvång. Satan i gatan!!!!!!!!! Det blir spännande det här!

Ovido - Quiz & Flashcards