Alla inlägg under september 2009

Av Lotta Odström - 15 september 2009 08:20

Både jag och Tinus har lite mindre ont, eller Tina är fortfarande halt men inte lika svullen och varm. Kanske en liten ljusning. Fick börja skritta igår men trodde mig inte kunna kliva upp så vi tar det idag. Patienten skodd igår, tog in Tina så att han skulle ha sällskap, i fall han hade en sväng av "stackars lilla ensamma jag" men han var så duktig. Och jättesnäll att sko. Diskuterade lite med Kenneth(hovis) om Tinas fötter, vill att han lär sig sko med Equipak, vilket Nicke alltid gjorde. Försöker få tag på Nicke 1 gång om dagen ungefär, men det är hopplöst. Han kunde lika gärna bo på månen, det skulle inte vara svårare att få kontakt. Om ni inte vet vem Nicke är så kan jag tala om att han är europamästare på att sko och världsmästare på att inte svara i telefonen. Han är gift med Josis tränare Gabi.............


Orley i Gävle sägs odla sin vinterpäls och ha krullig man. Så rart! Måste nog åka och hälsa på honom snart, ska ändå leverera lusern till Stall Idehäll.


Vår kanske nya häst ska ombesiktigas..........nu börjas det igen, snart kanske ta farväl av Bubbel.  Suck,suck!!


I går fick Josi skjuts hem av hennes much to old boyfriend with his own appartment and car och Kenneth Hovis hoppade ut på gården och skulle ta i hand! Låt bli, väste jag, men för sent, ut skuttade hovslagaren och ur bilen kom the boyfriend. Huga!!! -Så där trevlig är inte jag ropade jag från stallet, jag är miljöskadad och det är hennes fel(pekar på Josi). Sedan stack jag snabbt in och kramade en häst. då the boyfriend är allergiker. Mwoaaahahah! Fast han har goda äpplen och plommon i sin trädgård.......kanske en förmildrande omständighet eller...mja nej, fruktsässongen är alldeles för kort!


Vår farmor som är här nu har fantastisk tur med vädret, vi har härliga dagar. Den här helgen ska vi äta i Växbo är det tänkt, det finns ju plötsligt tid nu när man inte kan åka på några tävlingar. Josi tänker inte hänga på, hon var dessutom på Axmar och åt i lördags, blev bjuden av han vad han nu heter, ni vet med plommonen........


Jag följer ingen annans blogg, försökte hänga med lite grand i en persons blogg ett tag eftersom hon hade hästarna på en anläggning där jag hängde rätt mycket för något år sedan. På hennes hemsida kunde man läsa att hon satsade på eliten och att man med förtroende kunde lämna hästar till henne. På bloggen som dumt nog fanns på hemsidan kunde man läsa att hon ofta inte iddes gå upp ur sängen utan låg i den och rökte medans hon tittade på Disneyfilmer, det var dessutom mängder av alkhol. Hästarna nämdes knappt, utom då hon var tvungen att mocka själv, då togs beslutet att sluta rida då det finns mer i livet än hästbajs!! Men alltså, Hallå!! Visst jag håller med om det sistnämda, men om man vill verka seriös så får man nog se upp med vad man lämnar för spår efter sig on the net.  Så gott folk och unga människor, var lite försiktiga med vad ni skriver, vad som verkar allan ballan idag kanske är jättepinsamt i övermorgon.(som moder till en tonårsdotter får man dock häva ur sig vad om helst, det förstår ni väl)



Av Lotta Odström - 13 september 2009 18:53

   Så här såg det ut när vi hade stallkompisarna på besök, det blev lite kyligt så alla fick slå in sig i filtar...........vi hade jättetrevligt!

Av Lotta Odström - 13 september 2009 08:51

Ja, jag kanske borde sluta tala i tungor och reda ut begreppen lite.......(tack för tipset Sara). Vår Bubbel är i princip såld/bytt till Stockholm. I stället har vi så gott som köpt en ngt äldre hopphäst från samma stall. Den som vi skulle köpa gick dock inte igenom besiktningen och därför tog vi med oss Bubbel hem. Vår nya ska de givetvis först kolla upp, vi måste ju veta att den är frisk(visade 1/2 grad på longeringen, men inget på böjprov).


Att jag inte skrivit så mycket om allt det här beror väl mest på att det har varit ett så tungt beslut att fatta......att skiljas från Bubbel. Och om Tinus hållt sig frisk och kunnat tävla 120 hade det inte varit aktuellt. Men nu när vi bara har en häst funkar det inte, vi behöver en äldre som kan ge Josi lite rutin och "ta henne med", som ju Tinus har gjort när hon är frisk. Vi ville ju ha en yngre, lite vid sidan om, men istället har hon fått bli alldeles för "viktig". Men visst är det tråkigt, fasst ändå, hon har blivit så himla snygg och trevlig att rida, det känns som "rätt tillfälle" och vi får ju en annan från samma stall som Bubbel ska till, det är trevliga människor. Resten får jag nog återkomma med när allt är klart.


Josi har inte ens sätt sin nya häst utan det var ju jag och Alex som åkte ner och valde den.


Vår träningskompis Tove Sjödin vann DM för andra året i rad!!! Grattis Tove!


Jag har lyckats sova i natt fasst jag hade ont precis överallt och mitt finger är blått och stenhårt. Ridturerna på Patienten slutar nu, jag kan inte riskera att bryta något. Josi vill försöka, men får inte för mig. Så himla synd, vi gillar ju honom, trevlig uppsyn och modell. Och det känndes ju som vi hade nåt på gång, hade ju fått ut både hals och steg och han jobbade avspänt på bommarna. Han kanske vill dra en liten vagn eller så, funderade vi i går.


Om ni kollar på www.orna.se så har Marie lagt ut en hel del bilder. Tack Marie, vi ses till veckan och fixar annonsen.

Av Lotta Odström - 12 september 2009 15:59

Nu är jag också halt, man blir som dom man är med.............Avkastad 2 ggr, hål på bästa ridbyxorna, ett finger som pekar ut i universum(and it is not the F sign) och höften känns mosad. Finns inte en chans att jag kliver upp igen, även om jag kunnat(vilket jag definitivt inte kan få kroppen till). Fast ändå..........har ju ramlat av Orley 3 ggr på 1/2 timme, det är rekordet. Men det var ju 7 år sedan och det var han som var galen, inte jag.


Alltså uppdatering av ridbara djur för egen del = står på minus. Den mkt sunda Bubbel är ju så gott som såld/bytt så hon får ju inte göra så jättemycket. Josi red henne idag, hon var jättefin och klockren i bytena.


Måste sluta, jag börjar se dubbelt. Undrar om jag har hjärnskakning också? Please give me horses to ride. money to spend, och en frisk Tinus!!!

Av Lotta Odström - 11 september 2009 19:40

3 personer har betytt lite extra idag och igår, Jessica Mårds, Helena Blom och mamma. Ni vet varför! Tusen tack...


Idag lång resa till Solvalla, där min Bubbelhäst klarade sin besiktning med glans..........min "nya häst" hade tyvär ett litet problem som ska utredas vidare. Bubbel har skött sig utmärkt, utom vid ett tillfälle (och då var det tur att man har en sån som Jessica till granne)


Tungt var det som tusan igår då jag trodde att jag fodrade Bubbelungen för sista gången, vi har ju nästan undvikit stallet..........men nu står hon ju i sin box!


Ska gå ut och fodra och kolla Tinas hov.


Ja just ja, en kul grej. En kompis som läser min blogg mejlade och undrade om jag menade Orley när jag surrar om Patienten. Och om han var fysiskt skadad på något sätt. Ha ha jag svarade att Patienten är Patienten och han är ju möjligtsvis psykist skadad! Men det är kanske snurrigt att hänga med, våra hästar har ju tusen smeknamn och bloggen har ju börjat "mitt i livet" utan någon presentation. Dags att presentera åtminstonde Patienten då, som ju har blivit väldigt viktig, ända ridbara djur som han är.


Patienten f. 2004  e. Seb(Tammerfors xx) är en valack och ägs av Y Idehäll. Han har bott här förut, då han opererat bort lös benbit, därav namnet Patienten efter som vi altid undrade hur det var med "patienten". Heter igentligen Sebastian, kallas Zeb eller ibland "Kronprinsen" internt skämt som hänvisar till hans pris...........


Är trevlig på alla sätt och vis utom att sitta upp på!! Burr! Brun,  ljusare nästan lite bork. ca 164 cm över havsytan, vilket känns som alldeles för många centimetrar när man ska kliva upp!!


Av Lotta Odström - 10 september 2009 08:40

Nytt rekord! Uppe på 7 minuter igår(Patienten, den galne), ökade på antalet travbommar och gjorde mkt stor volt.  Nu kan vi snart hoppa ha ha ha!! Men allvarligt, vore jättebra om han kunde börja skutta lite så vi kan låta honom gå i alla fall klubbtävlingarna inne på SORF under hösten/vintern.Försökte även få till lite sidförande men det var inte helt lätt, jag fick så väldigt mycket i handen. Annars tyckte jag att jag fick lite längre hals på honom, han brukar vara så väldigt krullig. Tina då, fortfarande varm på insidan av hoven, forfarande svullen ovanför kronranden, forfarande halt............helvete,helvete,helvete. Själv är jag mindre öm i kroppen, men slut i huvudet, berättar mer om varför på lördag, om allt går som planerat.


Vi har varit tämligen lite i stallet när hästarna är inne och även detta får sin förklaring inom kort. Tittade på Idol med Josi, la mig tidigt, somnar, vaknar, tänker,,,,,,,,,


Fantastiskt väder, ska försöka mocka lite hagar.

Ovido - Quiz & Flashcards