Alla inlägg under september 2009

Av Lotta Odström - 24 september 2009 13:50

Så vet jag mer om den nya hästen på fredag, då den ska kollas av veterinär från Mälarkliniken, om Ok Solvalla måndag, om Ok plåtar hovleder, om Ok Bubbel plåtar i Gävle(fast när?) (och vilket kärt återseende med veterinären där........jag dör!), om Bubbel Ok ska hon till stallet i Stockholm(hemska tanke att lämna ifrån sig Bubbel, ångest i förväg), om allt Ok kan den nya beskådas nästa vecka i Norränge.


Om ingenting går vägen..........så sponsras helgen av Systembolaget!

Av Lotta Odström - 24 september 2009 13:44

http://segcompany.jetshop.se/magplattegjord-m-memory-foam-p-324-c-181.aspx Har kollat runt på magplattor, denna är nog den finaste jag sett! Någonsin! Och betydligt billigare än tex Butets. Finns mycket fint i den affären och de har fortfarande HG som ju har plockats bort ur Equality Lines sortiment.

Av Lotta Odström - 24 september 2009 08:44

Tinus resa till Hudik började med att jag nästan blev omkull sprungen då Tinus formligen kasatade sig på bussen, ställde sig till rätta, det lyste i ögonen....Yes, tävla, träna nu drar vi! Men tyvär så var det ju inte riktigt så kul den här gången. I Hudik var det de vanliga, böja, springa, longera(på en usel liten stenhård grusplan), bedöva, vänta 15 min. Upprepas sedan 4 ggr + röntgen höger hov! Satt  mest och hängde utanför boxen.


Veterinären kom fram till följande: Halt höger fram lågt insidan ovanför hoven(sömtrycket från hell vid skoningstillfället som Gud glömde),ingen hövböld kommer ut, vävnaden har blivit hård, en inflammatorisk process (stavning?) har uppstått. Dessutom liten hälta vänster fram, troligen pga överbeastningen från det andra benet.


Ordination 1: Pencilin och hage i 5 dar, därefter kolla av med longeringen. Sömtrycks skadan går inte att "behandla bort", kan 2!!!!! månader innan det är utläkt( i värsta fall, vilket man liksom utgår ifrån då man ju inte har tur som en tokig precis).

Ordination 2: En mycket bra hovslagare då hela året, i alla fall sedan vi var tvungna att byta hovslagare i april, har varit fullt av diffusa belastningsproblem. Ringskor, samt en specialsko som måste smidas till högerhoven så att det inte är något tryck på insidan.......någon som vet någon som kanske skulle kunna klara detta? Här sitter ju hela problemet från början, får jag inte tag på någon är vi tillbaka i samma sits med skadad häst så fort hon har fått komma igång............känslan av maktlöshet är total!


Träning i Bollnäs igår, Bubbel, som har gått lte på halvfart, skötte sig bra och Josi redde ut situationerna fint. Det märks att hon har lärt sig en del av att rida en yngre häst. Bubbel är dock något ovillig till resa för tillfället, unghäst trots, det går över när hon kommer igång mer. Tack alla träningskompisar i Bollnäs som har frågat och varit deltagande om Tinus.


Frost i gräset idag, måste se till att få tillbaka det vintertäcke som jag lämnade på tvättning i våras. Rebecka ,hjälp!


Våra grannar i kröken på den heliga byvägen har skaffat sig en bruksnordis. Den har väl inte ett alltför spännande liv och beslöt att ändra på det häromdagen, då den kände sig vild och vacker och kom springandes "on the holy road". Josi fångade den fast Bubbel som hon red på ville inte leka polis igen(hon fick ju även fånga Patienten förra veckan). Bubbel är rädd för bovar! Tur att det gick bra, det är så himla otäckt när hästarna kommer lösa.


Kolla in www.orna.se där Marie varit i farten och fått ut lite mer bilder. Marie ska nu börja plugga i Gävle, men lyckligtsvis inte alla dagar.




Av Lotta Odström - 22 september 2009 23:18

Mitt i natten, borde sova men klarvaken, livrädd för vad veterinären ska hitta på min Tinus imorgon............snälla,snälla jag gör vad som helst för att hon ska bli bra...........

Av Lotta Odström - 21 september 2009 18:33

Ridit Bubbel, fick gräla lite på henne men sedan var hon fin, tyckte att galoppen var riktigt bra, jämna, runda språng, bärig! Orkade lite mer ligga kvar på korta. Nice! Red sedan en skritt tur bort till Ringnäs med Tinus, träffade på JM och passade på att jämra mig över livets orättvisor i form av skadade hästar m.m Jessika skulle till Turkiet på "all inclusíve" och sedan till ponnySM och bo på något flott hotell. Undrar vad jag ska göra?


Efter mina ridturer idag hade jag så ont i mitt "patienten ben"" att jag fick dra det bakom mig.


Tinus, den lilla fransyskan från sydeuropa håller för fullt på att odla vinterpäls.......men det är väl lika bra att vänta med att klippa, hon får ju ändå inte göra nåt. Den något robustare Bubbel aus Germany har inte fått ngn vinterpäls alls.


Inte har jag skrattat mycket den sista tiden, men igår när jag red kom det ut en hund, tror det var en Beagle, ur ett snår i skogen, den var väldigt mycket i sin egen värld och blängde knappt ens på Tinus. Det som var roligt var en apparat som satt fast på den med två antenner på, vilket gav den ett lätt utomjordiskt utseende!  Den höll väl på att spåra något annat djur än hästar. Annars finns det ju några som gärna skulle ha skottpengar på ryttare, igår ringde någon till mig och talade om att de blivit rejält utskällda för att de skrittat på en byväg(vår). Så trevliga folk är då! Så himla tråkigt.


Nyss var Helena här och lämnade ridsport så nu ska jag kolla annonserna. Tänker elda i kakelugnen, känns jättekallt.

Av Lotta Odström - 21 september 2009 09:22

Har precis vinkat av veterinären, Tinus bättre men fortfarnade lite framhalt lågt(hoven). 3 veckor sedan hon skoddes och veterinären är ganska säker på att något GICK GANSKA SÅ ÅT DJÄVLA HELVETER DÅ!!!!!! Ge mig styrka, jag pallar inte. Visst, hon är bättre men inte bra.........till Hudik på onsdag, så jädrans kul då, just vad jag gick och längtade efter. Tänk om Nicke hade ids svara i telefonen och skott hästen, då hade jag förmodligen sluppit den här skiten.


Och kan det bli fredag så jag vet om vårt sto i Stockholm har svarat på behandlingen? Kan det kanske bli ett nytt år med friska hästar?


Luc gjorde ett tappert försök att klämma ihop gödselstacken igår men lyckades inte......måste försöka få tag på L-Å

idag. Det är väl bara att börja ringa..........



Av Lotta Odström - 20 september 2009 21:16

Sett 2 fina hästar idag, vi kan kalla dem S(sto) och V(Valack). V är ung men "cool", har ett stort hopp, mycket kapacitet, blev inte det minsta stressad även då det blev fel, har många växlar(jag har sett V på tävling, felfria 130). Ligger i pris mitt i mellan S och den i Stockholm. S är 10 år, tävlad endast i år, som bäst 130 med ett pet, har mycket egen energi, svagare på språnget men utvecklingsbar........gillar typen.


Josi om V: -Bra galopp, fina språng, var för mig svår att hitta rätt på hindrena(där visade hästen sin kvalitet). Trygg!


Josi om S:- Sämre språng men lättare att hitta hindrena på, rolig energi. Tappar bakbenen lite när jag försökte "meka" med galoppen. Lite spänd först.


Josi om den i Stockholm......haha hon har inte sett den! Men om den säger hon typ, ge mig den, jag har inte provat den kan, inte säga något om den, om den kommer får jag bara lära mig att rida på den, har inget val, och Alex tyckte om den direkt.......Josi kan helt enkelt inte välja, hon tror sig inte kunna välja, hon är rädd att välja fel. Och hade Stockholm gått igenom besiktningen direkt hade den stått i boxen nu, vi hade inte provat någon annan. På fredag vet jag hur den svarat på behandlingen av den 1/2 graden............Är det grönt ljus åker jag och hämtar den. Den är rätt ålder, har det där hoppet.......så fin. Den kanske kommer att gå ännu större, då kan Alex ha glädje av den också! Men om den inte är frisk nu köper vi förmodligen någon av de vi sett idag.


Hastigt men inte så lustigt lämnade Patienten stallet. Patienten, min pussgurka med den lilla munnen där mungipan pekar lite neråt och som var så mysig att pussa på. Vi tyckte om honom fast det inte gick att rida, han var alltid så nöjd. Han klev på bussen snällt, jag öppnade fönstrena lite åt honom men han hade ändå svettats massor, lite åksjuk kanske. Tom box med hö kvar, fy faen vad tråkigt. Man kan lätt konstatera att jag är sjukt blödig och fäster mig snabbt vid de djur som bor i mitt stall.


Tinus-ett mysterium. Fortfarande hovböld men mindre öm, mindre varm........vart har den tagit vägen? Mycket livlig i hagen, ett tecken på att hon är bättre. Kanske hon kan vara med på Cia träningen om 2 veckor......eller vi åker till Alex och rider, trimmar lite.....kanske jag rider Ha! Josi kan få ta sin nya who ever that is.


Jag är inte så rädd för att köpa fel, känns inte som någon av dem är fel...................


Ann, om du läser detta, är det träning på onsdag? Var ju inte där sist så har inte hört om det var någon ändring.


Alexandras 1 åring är jättefin, en riktig snyggunge. Blir spännande att se vad det blir av den. Orley mådde bra i sin box, förfasades av hur otroligt mycket hans hovar växer, måste han skos var 4e vecka? Så kul för min plånbok.

Av Lotta Odström - 20 september 2009 08:56

Ja, dragon queen kom hem 13.00 på lördag, jag hade sagt 12 men hon ville stanna 1 timme till, jag sa ok......dyker upp prick 13.00 och man hälsas av - Jag är jätteförkyld. Jaha då kanske du borde kommit hem då eller? 


Resten av dagen var full av sura kommentarer, jag ansågs onormalt gnällig när jag tex påpekade att hennes kläder låg i badrummet, att handukarna låg i hennes rum, att skinnjackan låg på golvet i hallen m.m . Hon tog min sadel för att hon inte iddes byta stigbyglar på sin egen nya. Var sedan tvungen att stanna hela tiden på träningen och snyta näsan och gnälla rent allmänt. Jag vände mig om en gång och svarade i telefonen, när jag lagt på kom ungen ridandes utan hjälm, den tryckte på huvudet.........I övergångarna uppmanade jag hela tiden att sitta kvar i sadeln, då red hon lätt...........ja men Hallå!!


Sedan skulle hon skjutsas till en kompis, en annnan kompis skulle plockas upp, och just ja jag behöver en hundring!!!! Kvar hos kompisen och ska hämtas. Undrar om hon har tänkt på följande: Att hon bestämt att rida ut med Sofia, att detta måste ske i god tid då vi ska åka till Alex i Gävle 15.30, att hon forfarande har kläder överallt, att hon måste putsa lädret som hon inte hann igår. Nej, den ligger inte på +. Nästa helg sovs det hemma.


Tina är mycket pigg på våra små rundor, hovböden är på väg upp ur kronranden, där är hon öm vid tryck. Förmodligen anledningen till att hon är mindre halt, hade den gått neråt hade hon ju blivit haltare. På måndag är det 3 veckor sedan hon skoddes, det kostade 900 och det har varit helt djävla värdelöst! Och den har ju forfarande inte kommit ut, bölden. Ska sko med ringskor nästa gång, efter bra tips av Cia.


Vi kollade ju en häst i Västerås, men kommer troligen inte att köpa den, känns som jag inte behöver rada upp anledningarna, den kan passa jättebra år någon annan. Den hoppade mycket bra,var kvick och med ett rejält avstamp. Vann 140 förra året bla. Jaja......


Ska sätta fart på dagen nu......



Ovido - Quiz & Flashcards