Alla inlägg under januari 2010

Av Lotta Odström - 8 januari 2010 16:28

  

Ja här har vi då Danys dotter Julie på en av hästarna hon tagit över/fått av sin mamma...................ord liksom överflödiga........jag har ridit denhär hästens mamma, hon var "en Renville-Inshulla x(stavning), liten och helvild. Pappan är Wandor van de Mispelaere (For Pleasure). Släkt med din Bella H!

Av Lotta Odström - 8 januari 2010 15:36

Jättehärligt idag med sol fast den värmde ju inte........Josi red Räkan på vår "galoppbana" runt hagarna, vilket innebar plumsa i skritt i DJUP snö.......höll bara på 15- 20 minuter, men det räckte!


Medans Josi red flängde de andra stona runt som dårar i sin hage, Bubbel påminde mest om en sån där tjockis som jämt ska göra "bomben" i poolen när man simmar förbi.....hon var rund och det sprutade snö runt henne. Sedan lekte de med pinnar som hundar, de var helflänga med väldigt lyckliga.......märktes att de inte varit ute mycket på några dagar nu.


Vi red sedan ut och hade Sofia med på Dogge, det var kaaaaalllllttttt!!! Tinus hade sjukligt mycket energi och var dessutom rätt så vild. Galning! Hon har i alla fall inte bitit någon idag.........


Pratade med Maria S, vi försöker alla hjälpa till att hitta lämplig häst eller kanske ponnt till Emeli.


Pratade med lyxpolaren i Belgien, som ju köpte stoet som jag letat upp i Belgien för egen del, ni kanske minns, det var ett svart sto med Libero H i blodet.......... Anyway, jag blev väldigt arg och ledsen just då men det är över nu. Hon gav stoet till sin dotter och det verkade gå hyfsat bra men nu har dottern blivit rädd för den och vågar inte rida den............den ska säljas. Och nej jag är verkligen inte skadeglad, jag menar det!!


De fick ju också en "Cento" av pappa/morfar som gått 140, finns bild på den här i bloggen någonstans och den kan hon inte heller rida, där är jag inte förvånad, det var en rejäl häst och känslig(jag ramlade av den en gång när den var 4)........men den rider Dany själv. Julie, Danys dotter, har nu fått 2 andra hästar att tävla på.......eller fått, de är Danys som hon har fått tagit över..........annars inget nytt från Belgien, de hade snö och -7 grader så det gick ju inte att rida.....-Nehejdu!! Synd att Dany finns så långt borta, tänk vad Josi skulle kunna lära av henne nu.


Har kånkat in ved och ska elda i kakelugnarna, Josi har stuckit iväg till stan och kommer visst hem i morgon.............måtte hon inte komma hem med någon ny Boyfriend!!!


Jonas, min systers son ska åka till Sydamerika den här helgen. I 3 månader. Stackars syrran! Jonas, du läser väl inte min blogg men ändå.......va FÖRSIKTIG och GÖR INGET DUMT. Och hör av dig till hemfronten. Ofta. Undrar hur många nätter som kommer att ägnas åt att fundera på hur det går för honom.........

Av Lotta Odström - 8 januari 2010 08:19

Känns som om halva dagen i går gick åt till att försöka få bussen att rulla igen, det gjode den lagomt till Cia träningen. Bubbel, som försöker banta lite(är ju svårt i kylan, de behöver ju äta mer, inte mindre) klev genast ombord för att undersöka maten ombord. Hon var lite livad på träningen men skötte sig bra. Maria F kom och tittade, det var roligt att träffa henne och ha sällskap i kylan.


Tillbringade även viss tid på banken igår......tragiskt...den bästa räntan man kan få är 1,5 % och detta endast om man binder pengar i 3 år!!!! Med risk för att låta som morfars farfars mormor undrar jag om det inte va bättre förr?!? Då man fick ränta på pengar som man hade på banken, då folk uppmuntrades att spara pengar i stället för att låna som nu? Då man knetade på ett tag om man ville köpa en ny tex tv, sparade några månader innan man gick till affären...........nu tar man ett lån om man vill köpa en platt tv...........och ofta finns det en gammal tjock tv där hemma som funkar!!!!


Ett botten napp i går var Tinus som ju är extremt laddad och mycket bitchig, slår bakut i boxen så hon har hovarna i taket, vill döda de andra hästarna och är sjukt taggad........igår bet hon Josi i armen..........rejält. Hon blev visserligen mycket förfärad när hon kände att hon fick "tag" och drog genast åt sig huvudet, tyvär glömde hon öppna munnen och släppa taget om Josis arm. Djävla huggorm!! Tråkigt, för det är igentligen Josi som Tinus är mest förtjust i, för Josi kan klia så bra och Josi blir kliad tillbaka, bara för några dagar sedan stog vi en lång stund  med TInus och Josi som hade det väldigt trevligt. Men nu blir det uppfostrings anstalt!! Hon får ju inte bitas!!


Igår frös en toa här inne, en som vi inte använder så ofta. I stallet har vi klarat oss............idag är det ju dock jättekallt igen. Ett annt rör i källaren frös för några dagr sen.........första gången på år som man använt en så kallad "fön" (osäker på stavning) och inte var det för att bli snygg i håret utan för att tina frysta rör. Luc säger sig bli galen om han måste plocka fram hårtorken igen, hoppas han slipper..........


Kanske åker till Gävle imorgon och kollar Orleys träning........en sväng till Ryttarstugan perhaps?




Av Lotta Odström - 7 januari 2010 13:22

Utanför fönstret står hästbussen på tomgång, vilket gör mig nervös. I morse ville den inte starta vilket gjorde mig förbannad. Vi kom inte i väg till träningen till Bollnäs vilket gjorde oss lätt deprimerade.


När någonting inte går som det ska med maskiner och makapärer i den här familjen så ringer man EN hjälplinje........Luc´s mobil. Han kom på lunchen och startade med kablar och grejs, en annan fattar ingenting.......jag har blivit tillsagd att inte stänga av motorn förän kl 14.00 Men jag gillar som sagt inte att den står och dundrar för sig själv.........Josi och jag red Räkan och Tinus på förmiddagen, de var ändå kvar inne och eftersom vi inte kom iväg på träningen i Bollnäs så ver det ju bara at rida på, Räkan måste ju stärkas och Tinus ska ju snart börja tävla igen........det var inte lika kallt som igår, men det blåste och snöade små arga snöflingor...........igår red Josi och hennes kompis Amanda fast det var kallast hitills........hjältar! Tinus fick stå över, när jag tog av henne täcket frös hon så hon skakade..........jag satte på ett extra täcke och lät henne gå tillbaka till boxen.


Nu är alla redan inne och äter hö.


Vi har varit ute de 2 senaste nätterna och kollat att allt är som det ska i stallet och att vattnet inte fryst..........allt funkar än så länge, det är mycket lämpligt med eluppvärmda vattenkoppar!


Vi har en träning kvar att se fram emot i kväll, Cia kommer och Bubbel är den utvalda. Återkommer.



Av Lotta Odström - 5 januari 2010 16:59

Josi är ute och rider den sista i kylan, jag har fodrat, mockat och rymt in i värmen! Men slappana av kan man inte riktigt göra när ens barn är ute och rider i mörkret. Tur att snön lyser upp, synd att ungen förmodligen håller på att frysa ihjäl.................


Min kompis Maria har varit mycket företagsam den sista tiden och har tagit sig både till London( det var däremot inte det lättaste att ta sig därifrån pga vädret) och nu senast till Norge. -Borde väl vara en värdslig sak att ta sig till Söderala, menade jag sist vi talades vid. Man hade ju även hoppats på lite bad i  Marias kannibaltunna, men kanske det är för kallt? Jag vet faktiskt inte, är ju inte en rutinerad tunna badare. För till fället går det inte att bada i badkaret här hemma ens, för det läcker, jättetråkigt.


Nu kom Josi hem med Bubbel, det gick undan.........-Vad ska jag göra med Bubbel undrade Josi innan hon stack. -Skritta så länge du står ut, galoppera så länge du står ut. Vänd och kör samma race på hemvägen, sa jag.


Säga vad man vill om den här snön och kylan, det är i alla fall jättebra att rida i.

Av Lotta Odström - 5 januari 2010 08:54

-20 grader ute så jag tror jag håller mig inne en stund till. Helgen som gått var Leif Hall här och hade hoppkurs, alla längtar redan till nästa gång..........han är riktigt, riktigt bra! Fast på lördagen var det tveksamt om man skulle komma iväg till ridhuset eller ens ta sig ut till stallet..........det vräkte ner snö. Luc gick omkring här inne och suckade och ville nog helst att jag skulle strunta i allt "hästeri" längs vägarna, men vi grävde fram hästbussen och körde långsamt till stan........


Igår då, in till ridhuset med Räkan och sedan tänkte vi rida ut på de andra, men när vi kom ut ur ridhuset snöade det igen, och inte lite heller, vi åkte snabbt hem och tog in de andra där hemma. Bubbel var arg på snön och sprang vid grinden, Tinus försökte backa upp till stallet för att ha rumpan mot vinden. Ponnyerna syntes knappt för all snö.


Det blev ingen ridning alls för mig vilket ledde till..... 1. jag gjorde klart mina fakturor från 2009 i lille firman och 2. jag blev mycket rastlös, satte på TV och hamnade på "Grottbjörnens folk".........de var böcker som var populära för länge sedan och som jag aldrig läst........jag har nog inte missat nåt. Det måste ha varit både varmt och kallt på den tiden som de här snubbarna levde. Samtidigt. Detta då de hade pälsar men de var draperade så det var mycket naket skinn. Man pratade inte utan grymtade lite och använde händerna.


Senare på kvällen försökte jag titta på TV igen, det var nu CSI med lite mer verklighets anknytning........men somnade efter 15 min......vaknade 23.30 i soffan.


För Josis del ledde snöfallet med utebliven ridning tll ett idogt mattepluggande samt en busstripp tur och retur till Söderhamn. Nu är det ju så att Tinus kunde behöva vila, hon gick Leif Hall kursen. Bubbel behöver dock springa. Snabbare än sin egen skugga helst och detta för att bli av med sin stoooooooooora mage.


Att det ska jagas varg i Sverige har spritt sig ända till Belgien, det fick vi reda på igår när en kompis ringde och undrade varför? Vi kunde inte svara på den frågan.......jag tycker vargar kan få leva, för inte så länge sedan fanns det ju inte en enda!?!?


Igår var det Orleys tur att träffa på Leif Hall, han hade varit mycket ivrig(jag menar hästen). På lördag ska han träna för M Schultz, vi kanske åker ner och kollar, och kanske tar vi med en häst så Josi får träna också........

Av Lotta Odström - 2 januari 2010 19:56

Luc skottar snö och jag skottar hästbajs.........fast han har traktor...........men så är det ju mer snö än hästskit. Hinner inte med den "häringa bloggen" alls just nu. Men sällan har jag haft så kul ändå, fast kroppen värker och jag somnar så fort jag är stilla i mer än 10 minuter..........igår i Josis säng i vilken jag försökte se en film utan att lyckas....


 Roligaste julafton(hoppas få bilder från kusinerna att lägga ut här) och fantastisk nyårsafton med jättegod mat(Luc) och jättemysigt sällskap(familjen). Josi och jag har ridit massor i snön, det har varit så kul. Och ny fryser vi inte ens om det inte är över -18 grader! Räkan har hispat runt, men verkar trivas, Josi älskar sin Räka lika mycket som de andra djuren.........och hon sitter kvar!!!! Senast idag såg jag i ena ögonvrån hur det fladdrade till av reflexer(Josis gula jacka) och Räkan försvann ut mot vänster, trodde Josi skulle fortsätta färden mot vänster ensam!! Bubbel ville också busa och kastade med halsen och bytte lite galopp. -Kolla vad jag är vild va!!


Tinus är så vild i sin box att kopisarna i stallet inte vågar gå in till henne längre.....Queen bitch of the univers!!


På nätterna, när jag ska sova men inte kan, kliver jag upp och tittar ut genom fönstren på allt det vita. Nu har det varit fullmåne och det är ljust fast det är mörkt. Månen gör så att det blir skuggor mitt i natten, det är magiskt!!


Klockan är nu 20.21, lördagkväll, jag har just varit och handlat på E-center(vilket jag var nästan ensam om) och ska packa upp mat nu(innan jag somnar här vid datan)


ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Av Lotta Odström - 1 januari 2010 18:34

Idag var det ju inte ens kallt ute! Det bara snöade........sådär 1 meter.....


  

Ovido - Quiz & Flashcards