Alla inlägg den 21 januari 2010

Av Lotta Odström - 21 januari 2010 08:18

Jag har nu ryckt upp mig lite när det gäller ridningen och flera gånger i veckan kör jag in hästar till SORF...........snart ska det ju tävlas!! Tinus är klart bäst, lydig och välriden, det märktes inte alls att jag inte trimmat henne sedan i början på december!!! Detta säger mig 2 saker: 1. Tinus har man liksom lyckats med, hon är så som jag vill att hon ska vara. 2. Josi, som ju ridit henne på en del träningar rider nu mycket bättre. Fast om man ska vara petig så "klöser" hon lite när man svänger åt höger, dvs kastar sig på innerhanden.........Men hon har så mycket energi!!! Konstigt, när jag ser Josi rida henne får jag inte samma uppfattning/känsla som när jag rider själv. Hon är mer laddad med mig på ryggen.


Bubbel däremot känns precis som hon ser ut..........och även om hon blivit mycket fräsigare när vi lattjar runt kravlöst ute så är hon fortfarande mindre motiverad på ridbanan. Rätt så tungt. Hon hoppar visserligen fint men då är det ju Josi som sitter på. Min förhoppning är att någon av våra tränare ska säga åt mig att: Den här hästen får ni absolut inte trimma på! Den ska mellan hoppningarna bara ridas ut!


Räkan har jag kört in nu när Josi börjat skolan och jag erkänner direkt att jag hellre dör än rider ut på den ensam!!! Men Räkan är spänstig och mjuk, inte tung någon stans. Och outbildad vilket gör att man inte behöver krångla så mycket. Allt går ut på att få henne att ta stöd på yttertygeln och springa på med bakbenen. Det där sista kräver än så länge viss fart, vilket gör att jag  rider runt i högt tempo, varpå Räkan blir trött för fort och måste travas ut lång och låg och sedan skritta 20 min och sedan har man ridit klart! Så lämpligt! Jag förundras över att hon inte har någon grundkondition alls? Mina andra hästar tex Tinus som vilade mycket förra året var aldrig så här "kass".


I övrigt så har Josi knappt ridit alls den här veckan, hon pluggar och pluggar, men igår körde vi Bubbel till Bollnäs och hon hoppade som hon brukar, spänstigt och inget speciellt krångligt. Josi fastnade dock en gång i den gamla fällan" stå still och vänta oj min tur oj hästen fattar noll oj stopp". Så onödigt!! Den har ju inte stannat på månader! De var 7 stycken på träningen, vilket kändes som väl mycket, speciellt då Emmas skimmel räknas som 2,5 på grund av storleken och dessutom var Lingrens tillbaka och då får man ju se upp även på parkeringen, ni kanske minns parkeringstoryn, ett histriskt botten napp i uppförande!


Jag hade med foder till Gabi och denna gån även till hennes mamma Ingrid, som är en duktig uppfödare, samt till ridskolan. Josi fick hjälpa till och bära, om jag inte visste att min axel satt kvar(jag ser den) skulle jag tro att den var borta helt. Fast inte, för den gör ju ont hela tiden.


Luc har tagit hästbussen till stan för service och besiktning.........jag har alltså den andra bilen och skulle kunna göra något överaskande, som att åka till stan och klippa håret(ser ut som Vargtasss igen).


I kväll Cia träning med Tinus, Räkan ska få skutta nåt i helgen(hon ska tävla på SORF den 20 februari). Tinus ska åka till Stömsholm, Bubbel till Avesta, minst 2 borde gå Pay & Jump den 6 februari..........fast Bubbel kan nog stå över, hon ska ju tävla helgen innan. Josi vill nog hoppa Räkan på någon låg höjd........


Orley ska träna för Helena Persson i Gävle söndag & måndag, jag åker dit i alla fall på söndagen.

Ovido - Quiz & Flashcards