Alla inlägg den 5 januari 2010

Av Lotta Odström - 5 januari 2010 16:59

Josi är ute och rider den sista i kylan, jag har fodrat, mockat och rymt in i värmen! Men slappana av kan man inte riktigt göra när ens barn är ute och rider i mörkret. Tur att snön lyser upp, synd att ungen förmodligen håller på att frysa ihjäl.................


Min kompis Maria har varit mycket företagsam den sista tiden och har tagit sig både till London( det var däremot inte det lättaste att ta sig därifrån pga vädret) och nu senast till Norge. -Borde väl vara en värdslig sak att ta sig till Söderala, menade jag sist vi talades vid. Man hade ju även hoppats på lite bad i  Marias kannibaltunna, men kanske det är för kallt? Jag vet faktiskt inte, är ju inte en rutinerad tunna badare. För till fället går det inte att bada i badkaret här hemma ens, för det läcker, jättetråkigt.


Nu kom Josi hem med Bubbel, det gick undan.........-Vad ska jag göra med Bubbel undrade Josi innan hon stack. -Skritta så länge du står ut, galoppera så länge du står ut. Vänd och kör samma race på hemvägen, sa jag.


Säga vad man vill om den här snön och kylan, det är i alla fall jättebra att rida i.

Av Lotta Odström - 5 januari 2010 08:54

-20 grader ute så jag tror jag håller mig inne en stund till. Helgen som gått var Leif Hall här och hade hoppkurs, alla längtar redan till nästa gång..........han är riktigt, riktigt bra! Fast på lördagen var det tveksamt om man skulle komma iväg till ridhuset eller ens ta sig ut till stallet..........det vräkte ner snö. Luc gick omkring här inne och suckade och ville nog helst att jag skulle strunta i allt "hästeri" längs vägarna, men vi grävde fram hästbussen och körde långsamt till stan........


Igår då, in till ridhuset med Räkan och sedan tänkte vi rida ut på de andra, men när vi kom ut ur ridhuset snöade det igen, och inte lite heller, vi åkte snabbt hem och tog in de andra där hemma. Bubbel var arg på snön och sprang vid grinden, Tinus försökte backa upp till stallet för att ha rumpan mot vinden. Ponnyerna syntes knappt för all snö.


Det blev ingen ridning alls för mig vilket ledde till..... 1. jag gjorde klart mina fakturor från 2009 i lille firman och 2. jag blev mycket rastlös, satte på TV och hamnade på "Grottbjörnens folk".........de var böcker som var populära för länge sedan och som jag aldrig läst........jag har nog inte missat nåt. Det måste ha varit både varmt och kallt på den tiden som de här snubbarna levde. Samtidigt. Detta då de hade pälsar men de var draperade så det var mycket naket skinn. Man pratade inte utan grymtade lite och använde händerna.


Senare på kvällen försökte jag titta på TV igen, det var nu CSI med lite mer verklighets anknytning........men somnade efter 15 min......vaknade 23.30 i soffan.


För Josis del ledde snöfallet med utebliven ridning tll ett idogt mattepluggande samt en busstripp tur och retur till Söderhamn. Nu är det ju så att Tinus kunde behöva vila, hon gick Leif Hall kursen. Bubbel behöver dock springa. Snabbare än sin egen skugga helst och detta för att bli av med sin stoooooooooora mage.


Att det ska jagas varg i Sverige har spritt sig ända till Belgien, det fick vi reda på igår när en kompis ringde och undrade varför? Vi kunde inte svara på den frågan.......jag tycker vargar kan få leva, för inte så länge sedan fanns det ju inte en enda!?!?


Igår var det Orleys tur att träffa på Leif Hall, han hade varit mycket ivrig(jag menar hästen). På lördag ska han träna för M Schultz, vi kanske åker ner och kollar, och kanske tar vi med en häst så Josi får träna också........

Ovido - Quiz & Flashcards