Alla inlägg den 8 januari 2010

Av Lotta Odström - 8 januari 2010 16:36

  

Här har vi Dany på en ny häst som jag inte sett tidigare........mamman är även mor till Wandor van de Wispelare(se nedan) och pappa Balobuet eller en av hans söner, minns inte riktigt...........de har sällan en dålig häst liksom......

Av Lotta Odström - 8 januari 2010 16:28

  

Ja här har vi då Danys dotter Julie på en av hästarna hon tagit över/fått av sin mamma...................ord liksom överflödiga........jag har ridit denhär hästens mamma, hon var "en Renville-Inshulla x(stavning), liten och helvild. Pappan är Wandor van de Mispelaere (For Pleasure). Släkt med din Bella H!

Av Lotta Odström - 8 januari 2010 15:36

Jättehärligt idag med sol fast den värmde ju inte........Josi red Räkan på vår "galoppbana" runt hagarna, vilket innebar plumsa i skritt i DJUP snö.......höll bara på 15- 20 minuter, men det räckte!


Medans Josi red flängde de andra stona runt som dårar i sin hage, Bubbel påminde mest om en sån där tjockis som jämt ska göra "bomben" i poolen när man simmar förbi.....hon var rund och det sprutade snö runt henne. Sedan lekte de med pinnar som hundar, de var helflänga med väldigt lyckliga.......märktes att de inte varit ute mycket på några dagar nu.


Vi red sedan ut och hade Sofia med på Dogge, det var kaaaaalllllttttt!!! Tinus hade sjukligt mycket energi och var dessutom rätt så vild. Galning! Hon har i alla fall inte bitit någon idag.........


Pratade med Maria S, vi försöker alla hjälpa till att hitta lämplig häst eller kanske ponnt till Emeli.


Pratade med lyxpolaren i Belgien, som ju köpte stoet som jag letat upp i Belgien för egen del, ni kanske minns, det var ett svart sto med Libero H i blodet.......... Anyway, jag blev väldigt arg och ledsen just då men det är över nu. Hon gav stoet till sin dotter och det verkade gå hyfsat bra men nu har dottern blivit rädd för den och vågar inte rida den............den ska säljas. Och nej jag är verkligen inte skadeglad, jag menar det!!


De fick ju också en "Cento" av pappa/morfar som gått 140, finns bild på den här i bloggen någonstans och den kan hon inte heller rida, där är jag inte förvånad, det var en rejäl häst och känslig(jag ramlade av den en gång när den var 4)........men den rider Dany själv. Julie, Danys dotter, har nu fått 2 andra hästar att tävla på.......eller fått, de är Danys som hon har fått tagit över..........annars inget nytt från Belgien, de hade snö och -7 grader så det gick ju inte att rida.....-Nehejdu!! Synd att Dany finns så långt borta, tänk vad Josi skulle kunna lära av henne nu.


Har kånkat in ved och ska elda i kakelugnarna, Josi har stuckit iväg till stan och kommer visst hem i morgon.............måtte hon inte komma hem med någon ny Boyfriend!!!


Jonas, min systers son ska åka till Sydamerika den här helgen. I 3 månader. Stackars syrran! Jonas, du läser väl inte min blogg men ändå.......va FÖRSIKTIG och GÖR INGET DUMT. Och hör av dig till hemfronten. Ofta. Undrar hur många nätter som kommer att ägnas åt att fundera på hur det går för honom.........

Av Lotta Odström - 8 januari 2010 08:19

Känns som om halva dagen i går gick åt till att försöka få bussen att rulla igen, det gjode den lagomt till Cia träningen. Bubbel, som försöker banta lite(är ju svårt i kylan, de behöver ju äta mer, inte mindre) klev genast ombord för att undersöka maten ombord. Hon var lite livad på träningen men skötte sig bra. Maria F kom och tittade, det var roligt att träffa henne och ha sällskap i kylan.


Tillbringade även viss tid på banken igår......tragiskt...den bästa räntan man kan få är 1,5 % och detta endast om man binder pengar i 3 år!!!! Med risk för att låta som morfars farfars mormor undrar jag om det inte va bättre förr?!? Då man fick ränta på pengar som man hade på banken, då folk uppmuntrades att spara pengar i stället för att låna som nu? Då man knetade på ett tag om man ville köpa en ny tex tv, sparade några månader innan man gick till affären...........nu tar man ett lån om man vill köpa en platt tv...........och ofta finns det en gammal tjock tv där hemma som funkar!!!!


Ett botten napp i går var Tinus som ju är extremt laddad och mycket bitchig, slår bakut i boxen så hon har hovarna i taket, vill döda de andra hästarna och är sjukt taggad........igår bet hon Josi i armen..........rejält. Hon blev visserligen mycket förfärad när hon kände att hon fick "tag" och drog genast åt sig huvudet, tyvär glömde hon öppna munnen och släppa taget om Josis arm. Djävla huggorm!! Tråkigt, för det är igentligen Josi som Tinus är mest förtjust i, för Josi kan klia så bra och Josi blir kliad tillbaka, bara för några dagar sedan stog vi en lång stund  med TInus och Josi som hade det väldigt trevligt. Men nu blir det uppfostrings anstalt!! Hon får ju inte bitas!!


Igår frös en toa här inne, en som vi inte använder så ofta. I stallet har vi klarat oss............idag är det ju dock jättekallt igen. Ett annt rör i källaren frös för några dagr sen.........första gången på år som man använt en så kallad "fön" (osäker på stavning) och inte var det för att bli snygg i håret utan för att tina frysta rör. Luc säger sig bli galen om han måste plocka fram hårtorken igen, hoppas han slipper..........


Kanske åker till Gävle imorgon och kollar Orleys träning........en sväng till Ryttarstugan perhaps?




Ovido - Quiz & Flashcards