Alla inlägg den 16 januari 2010

Av Lotta Odström - 16 januari 2010 16:20

Hmm vad har hänt nu då? Alldeles för mycket.........Om vi börjar med i dag så borde jag minnas. Pay & jump på SORF, körde på morgonen snabbt in Tinus och gömde henne i en box(Tinus o Bubbel är jättehönsiga att ha med på tävling samtidigt), hämtade sedan Bubbel som var vild och stegrade sig på gården här hemma........Räkan gnäggade virrigt från sin hage(där har vi det tredje hönset) vilket inte hjälpte ett dugg. Men hungern tog till slut över och Bubbel hoppade på för att kolla maten ombord. Sedan hoppade Bubbel 1 m och det gick bra, ett stort + för Josi som var med och höll koll på Bubbel som emellanåt hade lite av ångbåts karaktär. Vad säger ni föresten om Josis uppvärmning? Släppte ut dem från bussen, promenerade upp till ridhuset(tog högst 5 min) och runt hörnet kommer då Josi galopp!! Vi måste nog prata lite här.........


Sedan lastade jag Bubbel och stängde alla dörrar och då var det dags att släppa ut Tinus, som hoppade 110 och 120 och gjorde det bra. Duktiga hästar och duktig Josi. När vi burit bort hindrena smög vi ner till bussen med Tinus, som genast fick korn på Bubbel fast hon varken syntes eller hördes. När vi skulle lasta in grejerna därbak försökte TInus äntra bussen bakvägen samtidigt som Bubbel försökte komma ut vilken väg som helst!! När vi fått ner luckan hoppade Tinus på innan vi fått på benskydden ens. Höns hjärnor!!


Hönset därhemma hade motionerat sig själv i djupsnön så vi behövde inte rida något mer. Bubbel flängde runt i sin hage, lekte med pinnar, bet Tinus.......vad kommer all energi ifrån? I går bockade hon rejält när jag red, har alla blivit tokiga?!?


Tinus råkade tappa Josi häromkvällen, tur att hon skötte sig så bra idag för hon har legat lite risigt till.......eller vad säger ni om att på bara några veckors tid lyckats med att  1. Bita Josi. 2 Sparka Josi (råkade visst träffa handen) 3. Tappa Josi hos Alexandra 4. Tappa Josi på byvägen .........


Jag körde in Räkan till SORF på torsdagen, vi var bara lite i vägen för folks dressyr övningar............men hon var rolig! Spänstig och fin och mycket energi!


Varit till Bollnäs och skott Tinus, finns det nåt tråkigare än att sitta och hänga i en iskall smedja? Sedan ska ni veta hur det luktar när man varmskor en häst.........Men det är värt det, för Tinus funkar ju bra nu.


Bar in foder igår, tillsammans med Luc och sedan var det koma en stund för gissa hur man mår när man burit in 5 ton foder?!?


Luc har hyrt en film till sin nya dvd, den hette Slumdog millionair och var jättebra och annorlunda. Vi har även sett en film som heter Children. Den var jätte läskig! Jag blundade flera gånger och vågade inte dricka mitt vin för jag trodde att jag skulle spilla.


Blev bara lite förvirrad häromdagen då jag läste kompisen Bellas blogg(hon ska ha barn snart). Satt och läste samtidigt som jag pratade i telefon, läste inte allt men typ att ett barn hade fötts, han hette Vincent och luktade underbart, det hade gått fort och bra och sedan hade de åkt till ridskolan för att Lars(far till Bellas mage) skulle rida!!!!!!!!!!!! Det var som själva faen tänkte jag! Snacka om att vara ridsugen!!! Men det visade sig sedan när jag läst lite bättre att det INTE var Bella som fött untan någon släkting........


Åkte bort till Jessika M häromkvällen, Em Sköld skulle provrida en ponny som står där, det gick kanoners!! Hoppas att det blir nåt! Spännande!





Ovido - Quiz & Flashcards