Alla inlägg under december 2009

Av Lotta Odström - 19 december 2009 17:46

   Josis ston och mitt! Vi var ute och red i över en timme idag, det var jättehärligt..........blir mycket skritt pga Räkan. Ingen dramatik alls idag, så skönt........  

Av Lotta Odström - 19 december 2009 08:44

Eftersom det var sådär runt minus 20 igår hade jag hästarna kvar inne lite längre vilket resulterade i att de, när de väl fick komma ut, flög som projektiler genom stalldörren för att sedan tvärstanna, bländade av solen. Verkar lovande tänkte jag.


Vid 13.00 red vi iväg, Ida var också med(Josis ålder och har en ponny tillsammans med sin mamma hos oss, Pampe, som jag bantar ihop med ibland). Vi var tvungen att ha täcken på hästarna, så kallt var det..........men fint! Och bra underlag att rida på! Räkan var VÄLDIGT uppåt, pep och ruskade på sig och hoppade sina delfinskutt rakt upp i luften. Det var lite halt i sadlarna på grund av täckena som vi satt på.....Jag måste säga att hon såg fantastisk ut, hon Räkan, Josi älskar den och är säker på att det är besvarad kärlek, jag är säker på att Räkan gjort lite som hon vill i sitt liv......... Men kan man ordan det med peace and love by Josi så är det ju bra. Vilket ju återstår att se...


När Räkan lugnat sig så pass att hon hade de 4 benen i backen mer än i luften och vi skrittade förbi en hage där Jessika har 2 ponnyer, så gick den ponnyn i genom staketet och hängde på oss. CIRKUS ut bröt!! Räkan ville klå upp den lille rymmaren, Ida ville kliva av sin ponny, jag försökte hålla koll på alla och tänka ut en plan..........att kliva av hade varit livsfarligt. Vi red mot ett stall i närheten, bort från vägen och jag hoppades att Tove E, som bor där skulle vara hemma. Annars fick väl jag hoppa av och försöka låsa in ponnyn i deras stall. Men ingen hemma, enligt Ida. Rymmaren sprang lite hit och dit, ibland var den framför oss, ibland bakom. Vi bildade "front" och ställde oss i bredd , hela tiden med huvudet mot rymmaren, så att hästarna skulle se vad som hände. En bil som kört förbi nere på vägen och som jag bett ringa till Jessika hade lyckats få tag på henne och hon kom och fick till slut tag på den lille. Han var rätt söt. Jag var imponerad av Josi, som skött det hela kolugnt fast hon satt på en hysterisk häst. Hos Ida och Pampe var det tvärtom, ponnyn var lugn men inte ryttarinnan.


Nu var alla iskalla efter som vi stått stilla. Huga! Vi travade i väg uppför backen in i skogen men svängde ganska omgående. Ida, som tillbringar 90 % av vaken tid med mobilen i handen(så även nu) tappade vanten, satt av och tog den och kom sedan inte upp på ponnyn............så då fick vi snigla fram i långsam takt och alla höll vi på att rysa ihjäl. Familjen Engvall, hade kommit hem och jag bad dem hjälpa Ida upp...........


Man var glad när man klev av därhemma.........försökte muntra upp Ida lite, men vet inte om jag lyckades..............


Resten av dagen höll jag mig inomhus, eldade i kakelugnarna och vilade lite i soffan och tänkte att jag kanske skulle kuna ett helt program på TV, men lyckades inte där heller.....


Ljusnemannen kom ända in i grovingången igår! Han hade visst fått en stöt och behövde prata lite med Luc, som ju är elektriker här i Sverige..........


Alexandra ska börja rida lite på Patienten snart.............hoppas han sköter sig.

Av Lotta Odström - 18 december 2009 16:21

Jag ska blogga sen om bla dagens ridtur...............jag måste bara dricka en dunk vin först och ta ett varmt bad. Skriver lite stödord så jag minns vad det handlar om: Galna ston, Räkan i luften, Kalle anka and friends, lös häst, tonåringar som vill kliva av(inte min egen), tonåringar som inte kan kliva på, frysna tår, tappad vante ...............


Tack Gud för att Räkan inte är min häst utan Josis!


Cia igår........Josi och Isabell U fick hoppa jättehögt, tror det var nästan 140. Med 3 upphöjda bommar framför, för att underlätta(vilket var klokt gjort). Men det är skitkul för tjejerna att få hoppa ett stort hinder som är lätt...........Tinus, den lilla ärtan gjorde även prydligt 4 språng i "klockan".


I övrigt så tyckte jag synd om Emmeli, som ju inte kunde vara med........om hon längtar lika mycket till de här träningarna och till tävlingarna, till utvecklingsteam och mönstring som min Josi, ja då vet jag hur hon har det just nu. Jag tycker så synd om dem. Och Emmeli är faktiskt bara 14 år!


Fortsättning följer.............efter bad och dunk!

Av Lotta Odström - 16 december 2009 18:02

I två dar nu har Josi och jag ridit runt i snön, det är mysigt om man är rätt klädd. Vi har tagig det lugnt för Räkans skull, det är jobbigt att plumsa i snö. Jag minns en kommentar av Jan Jönsson,  han som red fälttävlan...........han tyckte inte att man skulle rida i snö, däremot i vatten typ havet........ganska uppenbart att han bodde i Skåne vid kusten...............här är man ju rätt så nöjd med snön.


Idag har jag motionerat Pampe också, det var kul för han fick ju galoppera........det går ju inte med Räkan som ska sättas igång försiktigt. Men hon har fått trava lite i alla fall.


Igår hjälpte jag Luc att sätta snökedjor på traktorn, det var bökigt och jag var rädd att någon (Luc) skulle göra illa sig och att någon annan (tex jag) skulle göra något fel........


Jag har ramlat på gödselstacken idag.......

Jag har inte städat idag(men dagen är ju inte slut......)

Jag har pratat massor i telefon..........och måste säga att fy faeen, vad det finns otrevliga människor i denna vår hästvärld. Ocn nu är ett barn drabbat! Men grattis för faen, så kul att kunna göra någon lycklig precis före jul! Och krossa drömmar och förhoppningar och framör allt ryckas bort från sin häst! Spyfärdig och vimmelkantig blev jag idag av denna historia.


Katten har inte gjort sitt jobb, musdjävel signalerad i foderkammaren. Vrål!! PÅ Josi förstås, som fick springa in och hämta katten(som ju låg inne i värmen i koma). Men katten var ointreserad, den hade ju suttit med vid bordet och blivit matad(av sin kumpan Luc). Mätt katt. Jag låste in den i stallet, men den räddades of course av Luc någon timme senare. Förädare! Bägge två!


Det gick inte att dra säckkärran i snön, så jag använde tonåring istället när vi skulle bära foder.


Tonåringen har just blivit upphämtad för transport till julbord på Axmar brygga, me not inte alls any avundsjuk........hummeraioli, tomat tzatsiki, oxfile med chilibearnaise, chokladpannacotta(osäker på stavningen)......I ett svagt ögonblick reste jag mig till och med och vinkade när de åkte i väg, måste var påverkad av snön och julstämmning.....


Medans jag väntade på Josi igår i hallen passade jag på att "flytta in" i de nya frysen, drog ut sladden på den gamla..........men glömde liksom bort att den gamla inte frostas av på väldigt länge.........och utan sladden i tinar allt och rinner ut på golvet......nu står den på gården, den gamla frysen, det ser jättefint ut ska jag säga, lite som på Långtå, kommunens soptipp!!

Av Lotta Odström - 15 december 2009 11:51

Hämnden är ljuv! Idag låtsades jag hela tiden titta åt ett annat håll när katten försökte forcera snön på väg till ytterdörren.......Mjau jag vill gå in nu! Mwhohaah!! Tyvär så dök kattens "partner in koma-crimes"upp för att ta mått på någon sorts ställning som ska hindra snön att trilla ner i huvudet på oss(det gjorde den förra året,kanske därför man är som man är)....Lite sent ute! Han lysnnade inte på mig utan släppte in katten. Svikare! Men lite hann hon nog frysa i alla fall.


Dagens aktiviter i hagen......Tinus gräver ett hål i snön, Bubbel puttar bort Tinus för att se om hon grävt fram något att äta. Det har hon inte. Tinus gräver nytt hål, Bubbel puttar bort Tinus för att kolla den eventuella maten i hålet, varpå Tinus gräver nytt hål osv........Man tycker ju att de kunde springa av sig lite...........Vad är det här för djävla matfixering?


På tal om mat, hästars alltså, nästa år byter vi leverantör till Svenska Foder! Tjoho!! Kommer att kunna glädja alla mina kunder med ännu bättre varor och till lägre priser!


Nu mat och sedan troligen viss städning.......borde skjutsa in Räkan och Josi till ridhuset men jag är lite rädd för trafik kaos på vägen.........frågan är ju ändå om jag inte är mera rädd för att ramla av på vägen..........när man kör är Räkan i alla fall inlåst liksom.............Tinus ska väl ut på något vis också.........man kansk bara kan släppa ut dem och säga -Spring! På tygeln!  Och använd bakbenen annars ingen mat..........(mat igen, vad är det med mig?)

Av Lotta Odström - 15 december 2009 07:35

Nu ska vi se vad som hänt.........i lördags var det först Gabiträning för Tinus och det gick väl bra, var sådan typisk "feel good" linje de fick hoppa..........inte jätte upphetsande. Vi åkte sedan in med Räkan till ridhuset, Josi red och jag hängde med Bella H, vilket var en trevlig bonus. Luc såg vi knappt till alls förän klockan 18.00 på kvällen. Anledning: Förgiftad på krogen! Kallas även bakfull. Han tillbringade alltså dagen i växelvis soffa/säng. Bubbel var sämre vilket fick mig att misstänka hovböld.


Söndag kom plötsligt Lars-Åke med hö, jag hade helt glömt bort att han skulle komma. Vi bar snabbt in höet och med tanke på den snö som kommit är man ju jätteglad över att ha det gjort. Han lovade att komma och ta gödselstacken den här veckan och nu är det ju hårt i backen och det borde gå men det kan ju tänkas att han bara kör snö ett tag nu...........Då jag varit typ lam i höger sidan och använt vänster armen mycket hade jag nu blivit så stark i den att jag kunde bära 2 hö balar, en i varje arm!! Jag har hört att det finns Voltaren plåster men jag skulle nog behöva typ en "Voltaren body wrap". Vi red sedan en tur på Tinus och Räkan, jag bar upp 4 säckar Lusern (120 kg) som Karin J skulle komma och hämta, efter det blev det rekord snabb dusch, hämtning av delar av Frunck ligan och sedan till Axmar............JULBORD (jag var den enda på restaurangen som var blöt i håret). Våra kompisar Bosse och Rosie var också där, vi hade jättemysigt och det var sjukt gott. Josi, den lyxungen ska dit igen den här veckan med "The man from Ljusne".


Igår tillbringade jag största delen av dagen med att försöka få tag på någon som jag inte fick tag på........mycket irriterande......jakten fortsätter idag.  Veterinär Björn S kom och tittade på Bubbel, som stog på gången med viktig min " Jag blir opererad, jag är viktig, dyrbar och speciell. Och hungrig" Det visade sig vara en hovböld, passade på att vaccinera henne nu när hon bara ska strutta i hagen, hon har ju ingen sko heller på den sjuka hoven. Bubbel själv drog in magen och hoppades att veterinären skulle säga något om matrantsonen typ- Hon är lite för tunn den här, bäst att ni ger henne mer mat nu när hon är skadad och alt!!


Jag red Tinus, som var stirrig och spänd och som jag till slut faktiskt inte kunde sitta kvar på! Tur man hade hjälm då det var huvudet som slog i först. Vet inte vad hon var så rädd för men misstänker katten! I buskarna. Med något vapen. Motiv: Hämnd! (jag är inte lika snäll som Luc, katten älskar Luc och hade säkert jättemysigt i lördags när Luc, precis som katten låg inne i koma-aktigt tillstånd).


När jag kom in i stallet med mitt galna sto ställde hon sig genast att stirra ut i mörkret genom fönstret och när jag fodrade imorse stog hon fortfarande kvar på samma ställe!


Jag hämtade vår nya frys inne i stan med hästbussen, det ser nu ännu mer ut som ett slagfält i grovingången........suck....Den nya frysen är mycket högre än de gamla som ju också användes som hylla tex för microvågsugnen och allt står nu på golvet plus 2 frysar för ingen har hunnit tömt den gamla och stoppat in i den nya.


Skulle ha åkt in till ridhuset med Räkan(Josi hade man ingen hjälp av, ekonomi prov idag dvs plugg igår) men följde med Helena och Pampe ut på en skrittrunda i stället. Båda hästarna var jätte töntiga och smög fram genom mörkret.


Måste ut och skotta snö nu annars kommer jag inte upp på gödselberget eller ens fram til det.........Och så kör vi heja ramsan en Voltaren, två Voltaren.... Heja Heja mockartant, som på gödselstacken slant!

Av Lotta Odström - 12 december 2009 15:13

 Tjenare, alla! Bubbel här! Jag är skadad! Äntligen min tur, här har jag försökt i snart ett år utan att lyckats.........men jag har fattat till slut att för att kunna skada sig måste man först röra på sig. Nu har jag bockat runt en del i hagen och igår, när det frusit och blivit knöggligt, då fick jag till det!! Hon den där som mockar hade åkt iväg med Räkan(den lyxungen har ju varit skadad hela tiden och ändå fått mer mat än mig) och hon den andra som ser nästan lika dan ut fast mockar mindre, skulle ta in mig och Tinus. Tinus skulle förstås fjäska och galopperade fram till grinden, jag bockade lite hejvilt och lyckade äntligen få foten fel under kroppen. Vrickat va!!! Jag väntade spänt i boxen på att det skulle märkas men fick vänta ända tills idag på morgonen..........när jag skulle ledas ur boxen linkade jag lite......Oj vilket liv det blev! Stackars Bubbel och klapp och kläm och titt i hoven. Jag försökte se milt sorgsen och framför allt hungrig ut. Blängde lite på Räkan som ju sägs vara frisk nu. - Nu kan ju du åka med ungfan och hoppa, jag ska vara hemma och äta. Hon mocktanten såg ut som hon tappat förståndet, jag har länge annat att allt inte står rätt till där.


Jag undrar om jag ska vara halt resten av året...........fast det är ju snart slut på året........kanske tar nästa år också, för att vara på den säkra sidan.

Av Lotta Odström - 11 december 2009 15:46

Damer och herrar, släkt och vänner, IQstjärnor och idioter, tonårshäxor och alla snälla barn, missunnsamma djävlar och snälla hygglos...............har en kommentar:


FÄRSK FISK!!!


Och nu ska ni gissa vad der betyder!  Själv höjer jag min bägare.........skååååååååååååååååååål!

Ovido - Quiz & Flashcards