Alla inlägg under mars 2010

Av Lotta Odström - 14 mars 2010 08:41

Lättare än att trycka på min uråldriga telefon........


BH: Faktura nr 60 belopp 360 sek

MP: Faktura nr 61 belopp 510 sek

Av Lotta Odström - 13 mars 2010 23:47

Malin: Jag lånar jättegärna ljudböcker. Fick elräkningen för januari o februari, kan troligen köpa mig något nytt år 2013!! Om det blir milda vintrar!


Sara: Jättekul, såg att du skulle dit. Beställer en bangång av dig åt Josi :-). Hon behöver någon att knalla runt 120 med.

Av Lotta Odström - 13 mars 2010 18:42

Ut kl 8.00, in 18.00.........bättre än förra helgen! Vi trodde när vi kom fram att de höll på att bygga om till klass 3, vilket var Josis första klass, men i själva verket var det klass 2 som inte ens börjat. "Stööööööööön". Det hade varit för hårt på framridningen och därför tog allt lång tid, man hoppade fram inne på banan.


En koll på framridningen gav att det var mjukt och ridbart på vissa ställen där solen låg på men där hindren stog var det hårdare, räcket gick att hoppa men vi struntade i oxern. Andra var av annan mening och hoppade friskt på allt, kan nog hända att en del har lite styva ben i morgon...


Räkan rev ett hinder i varje klass, men Josi red fina rundor, kom rätt till hindren och red rytmiskt. Nästa gång får hon starta 120 på den också.


Ulivera, före detta Hudikhäst vann en klass, 100 cm. Den hoppade fint och var avspänd. Tycker det var kul för jag var ju lite inblandad där när de köpte den:-)


På hemvägen stannade vi till hos Dalviks kvarn och hämtade melass till en travkille från Enånger.............vad gör man inte för sina kunder......allt!


I övrigt har det blåst kallt...........

Räkan var snäll att ha med på tävling, men vågade första gången inte gå in i ridhuset. På framridning var hon minst sagt upphetsad, men det gick snabbt över........hon har ju ingen kondis än.


Jag tror jag går ut och kvällsfodrar och sedan badar så man blir varm igen.


Har kommit halvvägs i min ljudbok, tror den tar slut nästa helg då vi ska till Sundsvall fredag och Falun lördag. Jag skulle vilja ha en "mack" som sponsor! En snabb koll på anmälda till Sundvall i tävlingsdatabasen avslöjar att Josi ska rida i samma klass som Helena Lundbäck and her boyfriend from Italy!! I sundsvall!! Va??? Måste komma ihåg att köpa mera "Red Bull".....testar just nu effekten av Red Bull och alkhol, jag har ju inte blandat men först det ena sen det andra. Brukar dock inte hända ett skit, tonåringarna överdriver kanske eller jag gör nåt fel den här gången också......


Dagens hjälte-Luc som fixat stallet och de djur som varit kvar hemma. Tack!

Av Lotta Odström - 12 mars 2010 09:10

Idag är de bara de vilda kvar att rida, men nästa vecka går ju Jois i skolan igen. Måndag ska jag till Bollnäs och sko men på tisdag eftermiddag rider jag jättegärna en sväng med dig. Du får ta den laglydige Bubbel aus Germany och jag tar skallerormen Tinus! Räkan lämnar vi hemma! Hörs

Av Lotta Odström - 12 mars 2010 08:14

Det har framkommit att mer folk än jag trott läser min blogg.............dock av helt olika anledning :-) Anyway passar därför på att tala om att det blir en Gabiträning den 28 mars(söndag) i ridhuset på SORF, återkommer om tid. Vi behöver minst 2 grupper så kom igen och anmäl eder till Lotta O 073-8160128. Ska givetvis lägga ut på SORFs hemsida också.


2 personer har hört av sig om att de inte kan rida nästa Cia träning, den ena via Josi och den andra på sms. Alla vet ju att man fixar reserv själv men går det inte hjälper jag till om jag kan. Blir lika glad varje gång jag lyckats! Och ännu roligare är det när folk man hjälper visar att det blir glada. Fick sms idag av Nettan Å med tusen tack! Det värmer. Sedan har vi ju dem som det är betydligt krångligare att ordna med och åt! 


Jag körde in både Räkan o Tinus till ridhuset igår, Josi gjorde bra jobb med bägge. Blir Bubbels tur idag. Imorgon ska vi till Falun med Räkan, vi kommer nog att behöva ta med en del svett täcken!



Av Lotta Odström - 11 mars 2010 17:11

I del familjer säger somliga så gott som ingenting medans andra säger allt! Det gick inte vägen den här gången men prova gärna igen. Vi är endast roade.

Av Lotta Odström - 11 mars 2010 08:26

Veckan har förutom det vanliga hoppandet och körandet av hästar o barn även inneburit en del "krig", då tonåringen släpade in ytterligare en volvo 740, eller ja den stod ju kvar på gården men dess förare, en yngling i kepa(på inomhus) och mjukisbyxor stog inte kvar ute utan plötsligt i mitt kök! Dessvärre! Jag tycker mjukisbyxor är jättesött. På bebisar.


Jag är nu rätt så privat av mig och när okända springer runt i mitt hus känns det som man är nåt jäkla friluftsmuseum.


I övrigt såg han ut som en klon av de andra..............det kanske bara finns en modell i Söderhamn?


En kul grej som Josi sa i Gävle på Helena Persson träningen:

-Snart fyller jag 18(Josi)

-Är det för att du ska få göra som du vill som du längtar dit?(någon)

-Jag kommer aldrig att få göra som jag vill(Josi)!!!



                           Ja ähum.........


Så här ska Luc ha sagt till Gustavsson i stallet ang de ynglingar som klampat runt här i 3 års tid:

- Det är som att prova en klänning, man köper den och hemma ser man att det inte passar och då lämnar man tillbaka klänningen. Varför köper man då samma klänning nästa vecka?!?


Gustavsson skrattde hela vägen hem.


En av dem var faktiskt lite trevligare än de andra.........en var lite tjockare än de andra.........en såg till och med bra ut men han lät när han åt! Efter honom har ingen mer blivit bjuden på mat!


På tal om mat, hästars, så är det äntligen dags för lusern i 25 kg säckar i stället för 30 kg. Samma höga halt av smbp, 150. Vi är många som kommer att älska att bära på dem. En del hästar som jag sett skulle definitivt älska att äta det också..............men är huvudet dumt får kroppen lida(hästens)........


Ovido - Quiz & Flashcards