Alla inlägg den 27 augusti 2009

Av Lotta Odström - 27 augusti 2009 09:12

När vi kom hem från träningen i går (Gabi, Bollnäs) var det kolsvart, ström avbrott i minst 2 timmar, jättesegt. Fick lysa oss in i stallet med ficklampa(den var dessutom Bubbel rädd för). Orley och Tina som blivit behandlade av Tommy och varit inne sedan kl. 13.00 (på grund av spöregn)hade en sjukt tråkig dag, Orley såg ut att vilja gå i ide........väck mig när jag får åka till Gävle igen......Tinus undrade mest varför hon inte fick åka iväg, varför bara Bubbel och Bubbel undrade varför hon MÅSTE åka iväg.........fast det var i alla fall god mat ombord på bussen, alltid något! Hoppas på bättre väder idag........och lite bättre flyt.


Cia träning ikväll med Tinus, då blir väl hon nöjd i alla fall, Orley ska trava bommar, Bubbel ska trimma ihop sig, hon har blivit riktigt fin, har gått fort här på slutet. Hon var duktig på träningen.


Såg lite nya hästar i går, Stina M hade ett mkt sött fullblod, svart, och Emma R hade med sig självaste Lord Calvert(Anna Hassö), hingst och skäck! Bad Josi hålla sig lite undan, vill ju inte ha ett föl med någon mystisk färg inte. Men Lorden skötte sig mkt bra och var dessutom väluppfostrad.


Vår Bubbel såg annars mest  ut som en ponny brevid Tove och Emmas stora skimmlar.


Det "roligaste" jag stötte på i går var en person som ville ha 300 000 för ett sto f.2003 och som gått en! 110...........som hittat! Mycket tid har tillbringats framör datan och i telefon.......kanske vi letar en ny/ en till...


Till er som brukar stå med hästar med dålig överlinje så där runt jul och som då köper lusern och som då även säger typ -Min ser alltid ut sådär på vintern, speciellt till er säger jag-Börja fodra lusern tidigare så slipper ni i år! Det är faktiskt dags! Det hjälper även er häst att få igång pälsbytet och ni slipper ge jäst/b-vitamin. Det är faktiskt bevisat att det inte är Bvitaminen som hjälper hästen utan proteinet som finns i jästen. Så vill man gardera sig där ser man till att proteinbehovet är täckt, även före jul.


Har beställt salt i lösvikt och kommer hädanefter att fodra salt i maten i stället för saltsten, då detta rekomenderas av betrodd foderexpertis. Våra hästar dricker i allmänhet för lite..........även linfö är beställt och Fibergi bas. Allt dyker upp fredag nästa vecka. Om någon vill beställa något speciellat så går det bra, jag bör veta senast i mitten på nästa vecka.

Ovido - Quiz & Flashcards