Alla inlägg under maj 2010

Av Lotta Odström - 19 maj 2010 10:41

Vilken datapärs! Men efter timmar framför datan har till och med ett teknikens (o)under som jag lyckats någorlunda. Och hädanefter kan man även se våra hästar och inte bara läsa om dem i bloggen eller höra talas om dem ryktesvägen.


Har av Luc fått en mycket enkel liten filmkamera som jag övar flitigt med. Måste dock lära mig hålla truten för hur kul är det att höra sig själv säga när ngn ridit att " set där var ju lite arsle känsla"!! Jag måste tvätta munnen med tvål! Får ta det nästa gång jag ligger i badet(då kan ju skölja ner tvålsmaken med lite vin).


Hoppas bli bättre och bättre både på det tekniska och på att hålla mun. Ni kan följa den utvecklingen på youtube. Sök på lucstrom.

Av Lotta Odström - 17 maj 2010 10:09

Då har man lyckats igen!! :-) Tisdag den 1 juni har ryttare från Söderhamn och omejd chans att träna för en A-tränare och tillika banbyggare. Tjoho! Av praktiska skäl kommer träningen att hållas i Rengsjö, som ju har en jättefin utomhus anläggning. De kommer att hålla sin servering öppen, mysigt eller hur. Redan nu ett stort tack till Lillian Axelsson i Rengsjö.


Leif tyckte att Orley hade hoppat sin 150 lätt på en svår bana. Gissa vilken Hall som har fått en stjärna i Lotta Odströms himmel idag!

Av Lotta Odström - 16 maj 2010 15:05

Ni får kalla mig vad ni vill men fy vad tråkigt det är på lokal tävling! Eftersom Räkan är nedgraderad till amöba är det tyvärr såna klasser som gäller. Tierp igår, mycket hög "muppfaktor", samma ryttare o hästar som när Josi red sina första 0,90 klasser för 3 år sedan. Man kunde titta på Sandra Jakobsson från Gävle, i övrigt var det inget att se......Och folk låter så mycket, de skriker BRAAAA!!! och DUUUUUUUUUKTIG! Och de har anhöriga som skriker de med. Jag tycker inte om när det låter så mycket. Räkan hade ett 5 pris i den svindlande höjden 105, kurkade sedan ur i värmen och rev 2 i 110. Josi var nöjd med den ritten, hon hade fått "bära" runt den. Räkan stod emot lite mot kombinationerna men Josi var redo.


I dag var det Tinas tur, samma ställe men mindre oväsen då det var regional klass. Dubbelnolla i 110, 6 pris, sedan 2 ner i 120. Ett fel var Josis, och ett var Tinas. Prydlig runda med vettiga distanser. Orkar inte riktigt 2 klasser. Blir bara 120 hädanefter, även om det blir priser i 110 är det inte den klassen som är den roliga.


Bubbel har gått ner 20 kg på att kuta runt i hagen, där hon lämnats ensam när Tinus drog till Tierp. Behöver nog inte ridas men måste väl, hon har vilat 2 dar nu pga tävlingar. Dessutom behövde vi alla en liten paus från varanadra efter den sista hoppträningen!

Av Lotta Odström - 15 maj 2010 19:14

Orley har gått sin första 150, 3 ner varav det ena efter att han stått på bakbenen.......Alex lär nästan ha ramlat av, jag lär nästan ha dött men jag gick inte mot ljuset utan mot kylskåpet och hällde upp ett glas vin. Över en tredjedel av klassen är uteslutna och en är felfri. Man är placerad på 8 fel! Va faen har de byggt!!

Klassen nästan slut.......jag med!

Av Lotta Odström - 13 maj 2010 21:44

Gårdagens träning då Josi ramlade av rakt in i ett hinder och fick med sig tränset så att Räkan var lös(och Räkan är inte lätt att tränsa) känns som en fjärt i universum jämfört med kvällens träning, i vilken Bubbel förklarade krig mot det orättvisa faktum att hinder skulle hoppas!! Jag är mest paff!! Paff och impad av att Josi inte la sig ner och grina i gruset!  Aldrig har jag varit med om att Bubbel varit så fruktansvärd nonchalant och arg och frånvarande i en (o)salig blandning! Gud så Josi fick kämpa! Och Cia också! Jag stog mest och gapade och lyckades till och med glömma att jag höll på att frysa ihjäl. Och att det regnade.


Cia ringde mig när hon satt i bilen på väg hem. Tack för det! Hon hade en hel del vettigt att säga och hon tyckte att Josi varit mycket tapper. Hon talade också om hur hon tycker att vi ska gå vidare i det här Bubbelkriget!


I morgon ska Orley tävla! Och på lördag också! Och då ska han............hu jag vågar inte titta!! Och hu vi ska tävla med Räkan samma dag, någon annanstans, så vi kan inte titta. Och hu och hu och tvi vale!


Dagens djur är inget djur utan en tränare från Högbo! I ur och skur! En mer engaerad människa får man leta efter!




Av Lotta Odström - 11 maj 2010 08:20

Det har varit mycket gnäll här på bloggen den senaste tiden och mer lär det bli. Mitt humör är kopplat till mina hästar och när det är något med dom går min värld under, i alla fall tillfälligt. I söndags efter Bubbels runda mådde jag faktiskt illa på riktigt. Och jag tyckte synd om min häst för det blev ju inte alls som jag hade velat ha det för henne. Och jag blir ledsen för Bubbel är inte alls så där dålig. Igentligen. Jaja.......

Igår medans jag red på Tinus i skogen och försökte sitta kvar samtidigt som jag spanade efter älgar och björnar funderade jag att i vissa länder skulle folk förmodligen vara överlykliga över en häst.........för de skulle kunna äta upp den!


Två av våra tävlingskompisar ramlade av rejält i Högbo, hoppas att de återhämtar sig snabbt så vi får se deras glada nunor igen på tävling och träning.


Nästa helg går div 1 i Älvkarleby.........vi ska dit och ge järnet, det har jag bestämt nu fast det varit nära att jag kastat in handuken. Det har minst sagt varit en del tråkigheter runt det här.......


Igår kom veterinären, tog blodprov på Bubbel och gav henne vitaminsprutor. Veterinären tyckte hon var fin men jag vet inte jag ?!????? Hon ska få gå Cia träningen på torsdag, hoppas hon är lika fin som sist när Josi red henne på den träningen. den stackarn behöver nog få känna sig lite duktig och omtyckt(ja jag menar hästen inte ungen)


Ungen skällde jag på igår, hon hade lett in Räkan som blivit skrämd av nåt och trasslat in sig i grimskaftet(hon hade fått stanna och beta) och sedan kastat sig iväg  och dragit omkull Josi som åkt efter på magen.........men när jag sagt att hon måste ha bättre koll bla bla erkände jag att jag själv tappat Räkan som varit mycket yster på morgonen. Fast min tappning var mycket odramtisk.


Byggde en kombiation oxer två språng räcke åt Josi och Räkan för Josi har tyckt att det varit svårt att rida den till en kombnation, den står emot en del då. Men igår var det inga problem alls. Jag ska rida alla idag för Josi ska plugga.



Av Lotta Odström - 9 maj 2010 21:10

Hade väl ungefär kravlat mig upp ur jämmerdalen och åkt till Högbo. Sedan trillade jag ner igen. Usch vad jag känner mig nere.


Det enda "spännande" var när Gabis son fastnade med armbågen i ett hål i grönt plastbord. Jag kröp under bordet och försökte lugna honom samtidigt som vi försökte få ur armbågen. Men det blev till slut Cia T som fick loss honom. Hade sedan ett snack med Cia som tittade på Bubbels runda som inte var rolig att se..............


Flera söderhamnare har varit på plats och gjort fina rundor i Högbo. Hänvisar till resultat listorna då jag inte är tillräckligt happy för att orka dra allt här.

Av Lotta Odström - 9 maj 2010 09:25

Lokal i Hudik i går..........bara det suger. räkan hade ett ner, bakbensfel, i den fantastika klassen 105.....svindlande höjder!! Jo men visst! I nästa klass som var 110, ett stopp på kombinationen med tillhörande stå på bakbenen och fjanta runt vilket ledde till 19 tidsfel. Summa 23 fel! Ett fyrfaldigt hurra för Räkan!!! Hon Leve! Hurra hurra hurra hurra............suck.


Oförtjänt mycket fel..........Josi rider den bra mycket bättre än så. Fy f..n vad tråkigt.


 :-(

Ovido - Quiz & Flashcards