Alla inlägg under november 2009

Av Lotta Odström - 6 november 2009 08:18

Det har då vräkt ner hela natten, det är så blött ute att jag faktiskt undrar om hästarna har någon lust att gå ut? Hovslagaren "called in sick" så det blir ingen skoning idag. Kompisarna har åkt tillbaka till Belgien.


Ciaträning igår, alla skötte sig bra i vår grupp(såg inte de andra). Tinus såg spänstig ut och hade bra avstamp, härligt.


Fick en superöveraskning i går av Cia som jag gärna delar med mig av.......kursen vi ordnar i Högbo för alla er som tränar för Cia på torsdagarna bjuder Cia på!!!Ta me faen!! Vi behöver alltså bara att betala för övernattningen, träningen bjuder "fröken" på. Ger sin lediga lördag kväll och söndag sovmorgon till er. Jag tycker det är stort och att det visar hur mån hon är om sina elever. Och tala om att vara engagerad! Om det nu är någon av er som inte har ordinarie plats på Cia träningarna men känner att ni ändå skulle vilja vara med, hör av er till mig så kanske vi kan ordna något.


Jag har mest lust att bara gå och lägga mig igen, ser trist ut ute och man är ju lite "off".......dessutom har Belgarna rätt så bra fart på alkohol konsumtionen.........jag behöver typ avgiftas!


Funderar på om jag ska anmäla till Heby eller ej.........lite långt känns det att åka för en klass, 110.........fast å andra sidan har ju Josi knappt kunnat tävla i år.......vår ny inköpta tävlingshäst Räkan klarade ju inte av att tränas och starta tävling var uteslutet.  Tycker kanske inte att Tinus ska gå 2 klasser, hon orkade inte riktigt i Gävle sist.......samtidigt hinner hon ju stärkas lite till, det dröjer ju några veckor..........men vädret kan ju vara hur dåligt som helst och ska hon gå den första klassen får vi åka typ 06.00 in the morning. Senast! Just nu känns sådana fruktansvärda tider på morgonen inte så lockande. Fundera mera!

Av Lotta Odström - 5 november 2009 12:37

Ja, då kommer årets första snö! Tur att det kommer en hovslagare imorgon så vi får "vintersko"......hmmmmm värre med Tinus, hon ska inte skos förän om 2 veckor med sina sikikonsulor. Men just sulorna gör ju att det inte fastnar snö fram i alla fall. Fast jag skulle vilja se den som kan få in broddar i hennes skor, det ser ganska så tilltäppt ut. Räkan sas ju vara nyskodd när vi hämtade henne,men det såg definitivt inget rolig ut så hon får också skos om. Sedan är det Bubbel som går på halvfart nu ett tag och förhoppningsvis listar ut det ena och det andra under tiden. Men halvfart eller ej, skos måste man ju ändå om man är häst.........skitkul är det ha fyra som ska skos(Orley i Gävle).


Vi har främmande från Belgien, de har delat upp sig idag, då Josi tagit med tjejerna till Gävle(mamma, ka jag få lite pengar) och Luc är ute och traskar i snön med deras far.-Ni skulle inte kunna ta med er Räkan, försökte jag, om ni ändå ska ut och gå. Gud, som att ha en hund! Men jag får traska själv med El Räko senare. Alla står föresten och hänger på grinden, klockan är 12.46 och då gick de ändå inte ut förän 10.00


Tinus ska hoppa ikväll, Cia kommer. Red henne igår, kändes sådär..........svår balansgång, hon behöver vara kaxig och lite småvild men samtidigt vill ju jag ha en väl riden häst för att ha något nöje av att rida.........i alla fall på ridanan, ute kan hon ju få flänga runt lite mer.....hon har känts rolig att rida länge nu men igår kändes det mest som "oridet". Är väl kanske för att jag aldrig satt "tillbaka" efter den något flängiga 110 rundan i Gävle, utan bara ridit ut.


Mina hästar äter en jäkla massa lusern, Räkan får 2 kg hon behöver ju fylla ut upptill, de andra äter 1 kg var............Räkan var inte jättenöjd med den gröna gröten i början- Jag vill prata med kocken, vem har beställt den här skiten?!!  Men nu äter hon allt, och det är ju tur. Är lite bekymrad över Tinus som är väldigt arg. Glad och stollig när man rider men argare än någonsin i stallet? Hmmmmmmmm .Bubbel behöver man aldrig bekymra sig om, friskare häst får man leta efter. Dock är även hon lite tjurigare.......


Nu kommer de hem från promenaden, bussiga jag har gjort tänt en eld åt dem. Mysigt!

Av Lotta Odström - 3 november 2009 11:14

Blev man lite glad när Anticimex körde upp på gården nyss!! Nu ska de dööööööööööööö!!!!

Av Lotta Odström - 2 november 2009 20:45

Hela helgen har man kört runt........Hämtade Orley o Alex i Gävle på lördagen och åkte till Västerås. Orley hoppade en klass, 130 med ett litet pet........Det är alltid kul att vara lite med Orley, min finaste häst..........


På söndag var det Tinus tur att åka till Gävle, hon fick gå avd b för jag ville inte att hon skulle behöva hoppa så många rundor om hon nu skulle råka gå till omhoppning.........och felfri i 100 men bommarna flög i 110 och det gjorde även Tinus och Josi, fast Josi flög mest fram på halsen vilket var anledningen till att bommarna flög förstås..........jag hoppade något språng idag bara för att checka av och det var mycket att hålla reda på........ganska så vild!


Nu blir det Södertälje nästa för Orley, Tinus får ev åka till Heby v.47 Den tänker jag travhoppa mycket här hemma..........Räkan har jag traskat runt med, säljaren vill dumt nog inte gå med på en förlikning av köpeskillnaden vilket kommer att leda till rättegång. Jag säger bara paragraf 20 a i konusument köplagen, hon kommer att åka dit så det smäller och det blir då helt andra pengar!!! Och då har JAG erbjudit en förlikning, det är inte hon som försökt.......typ djävligt korkat att inte ta "my offer".......but see you in court m..th..f.c..r!!!!!!!!!!!


En mycket tragisk händelse har skett här i Söderhamn, vi har nyss suttit vid bordet och pratat om det.....någon som tagit sitt liv och som vi aldrig kommer att se mer. Vad konstigt det känns.............


Jag har sålt en del foder och har suttit och jobbat lite med mina fakturor, kul när nya kunder hittar hit och det trots att jag FORTFARANDE INTE HAR ANNONSERAT!!! SLÅ MIG!!


Tack vare min kompis H Blom har katten idag fångat en musdjävla helvetets mus djävla mus djävel! Den som festat i foderkammaren! Party over, bloody hell!! Jag hade stängt in katten i stallet då fanstyget svans äckel djur synts till, men den satt i foder rummet som jag hade stängt. Helena öppnade dörren och efter 15 min kom katten ut med den.


I morgon besök från Belgien i 3 dagar.........ge mig lite energi!!!!Men det ska bli roligt.


Ovido - Quiz & Flashcards