Alla inlägg under november 2009

Av Lotta Odström - 20 november 2009 07:59

Återbesök för Räkan, har ingen aning om åt vilket håll det går.........är hon bra/inte bra? Känner den för lite och vet ju knappt hur den rör sig som frisk, för det har den ju inte varit alls........Har lånat ljudbok av mamma, det är ju en bit att åka.


Brev från advokaten igår, undrar om förra ägaren vet vad hon ger sig in på...........nu blir det allvar! Och jag har ingen anledning alls längre att vara "snäll", vilket jag faktiskt försökte vara i början. Är faktiskt riktigt förbannad nu så det här blir spännande. See you in court, stupid fuck!!!


Hoppträning i går, Tinus och alla de andra skötte sig jättebra, alla har blivit så duktiga. Bubbel hoppade i onsdags, övning svåra svängar.......På söndag åker vi till Gävle och tränar hos Alex.


I går hörde jag det ena och det andra, en del gjorde mig ledsen och annat var så djävla korkat att jag nästan smällde av!!! Dumma blondiner kommer i alla skepnader!!! Tack MS, för att jag fick bekräftat att något jag tyckt länge faktiskt är sant.


Beronde på hur full jag är i kväll efter en dag hos veterinär igen med Räkan, ska jag försöka uppdatera:-) Josi får ta hand om djuren här hemma, sedan ska hon på bio med fnittergökarna.  Dags att vada ut i leran, balansera på gödselvulkanen och sedan dra med Räkan i släptåg. Huga!!!!

Av Lotta Odström - 18 november 2009 08:28

Vaknar alldeles för sent till ännu en regnig dag........låg vaken mitt i natten, varför vaknar jag runt 3? Anyway, låg och funderade på hästarnas foderstater, hur länge pengarna kommer att räcka och på hur hemskt det vore om någon man håller av dör..........inte undra på att man var klen på morgonen.


I tidningen är invandrarna arga........blir så matt på er, ni får ursäkta, men om ni hade bott kvar på alla hemska ställen som ni kommer ifrån hade ni knappast fått nåt vaccin alls va? Det är väl inte så konstigt att det blir krångel med blanketter som ska fyllas i på svenska av folk som inte kan svenska? Och det är väl klart att ingen vågar göra något då? Tänk vilket djävla liv det skulle bli om någon fick vaccin som inte skulle ha för att det är emot någon djävla tradition eller någons gud or what!! Och nu ska det bli "action" förstås, barnen ska nu inte få något vaccin för sina föräldrar och de ska hållas hemma från skolan. Snacka om att öka utanförskapet!! Och snacka om att alltid använda barnen för att tjäna sina egna ändamål.............(bakgrund: invandrarbarn har fått vänta några veckor på vaccinet för att blanketterna som ska fyllas i inte går att läsa).


På hästfronten då, vi rider i runt i regnet. Josi och Sofia var ute mer än en timme i lördags, tycker de är duktiga. I måndags kom Marie W och red ut med mig, det är ju fortfarande mjukt i backen och går att galoppera, det var härligt! Fast det regnade förstås.....Bubbel ska hoppa i kväll, Tinus imorgon, Räkan på återbesök fredag.


Var på tävlingsmöte i Bollnäs, det var ganska intetsägande.....blir ett division 1 lag och elit lag, de undrade i fall Josi vill rida lag, Josi vill. Sedan var det snack om underlaget och lite prat om tränare. Igår var jag till Bollnäs igen och skodde Tinus, satt i över en timma i en kall smedja och väntade, kom hem 17.30,  red ut en sväng med Josi. Det regnade...........


Fick ett mejl, typ Hej kan du inte boka in Leif snart.......som jag har försökt! Han har lovat ett höra av sig när han kollat när han kan, jag har stött på flera gånger! Leif har många, många uppdrag! Åker till Sundsvall och Falun, bygger banor, har ett heltidsjobb, en familj, tävlar själv!!!! Han kommer troligen på jullovet, 2 dar, och kanske jag kan få till det i Januari, innan tävlingarna drar igång.........men om ni tror att både Leif och jag sitter och "pillar naveln" på dagarna, då tror ni fel!!!!


Någon som minns snacket här på bloggen om en häst i Stockholm som inte gick igenom besiktningen? Tävla kan den i alla fall. 2 vinster i 130, 2:a i 135 och 2:a i 140. Hästdjävel! Jag såg den i Hamre........rörde sig skruttigt men hoppa kan den ju. Den jag köpte klarade en besiktning.................and the rest is history.


Hann med en sväng till IKEA i lördags, inget upphetsande, stannade till hos Orley på väg hem. Han hade 14 fel i sin sista start i 135 i Södertälje, vilket låter mycket men det var det inte. Alex red för att vinna(A:0) och Orley var jättesnabb, vände upp på allt, men Alex hade legat för stort till kombinationen och fastän Orley var tvungen att hoppa av alldeles för stort hade han bara touchat a hindret och litet följdfel på b..........efter det la Alex en volt för att få koll på detaljerna.........hon var rätt så arg på sig själv, för hon var säker på att vinna, men mycket nöjd med hästen, min häst! Duktiga, fina Orley. Jag tog mer eller mindre till lipen när jag träffade honom, han betyder så mycket för mig.


Är väl dags att ramla ut i regnet, släppa/släpa ut skaldjuren(ja Räkan kräver att de andra också ska fisknamn, de heter nu Räkan, Kräftan och Musslan). Täckena hinner aldrig torka, fast jag hänger upp dem, allt är fuktigt.


Framför gödselvulkan har det bildats en sjö som man kan ramla i........ridbanan håller dock ör hur mycket regn som helst....ska rida där idag, i regnet.....


Luc håller på att rusta klart den orustade delen av huset och jag ska välja tapeter m.m I kväll kommer det någon och ska kolla badrummet, behöver ny plast på golv och väggar, vill helst ha klinkers men det är sämre när huset rör sig vilket vårat sägs göra(det är kanse därför man vaknar på natten, kan ju inte vara helt lätt att sova i ett springande hus?) Obs klinkers är jättedyrt, har man inte råd med i alla fall. Men man vill ha.


Josi ska ju till Stockholm nästa helg, ska sova över hos någon en natt och en natt på hotell mitt i stan, Sergels torg, är det inte där de bara knarkar och ho..r? I alla fall, han som de ska sova över hos, har kört rattfull en gång och körde då på en häst!!!!!Den dog!!!! Jag är mycket misstänksam mot detta känner jag....Men jag sänder en tanke till Josis kille(är det nåt fel på mig) som igår förlorade en vän på ett mycket tragiskt sätt.........


Dags att klä på sig regnkläderna nu då, de måste i alla fall ut så jag kan mocka, men annars är de ganska mycket inne nu, det finns ju inget att göra ute i hagarna, de bara står och stirrar på regnet liksom.......

Av Lotta Odström - 13 november 2009 11:11

Har nu svettats framför datan, fullt ute-påklädd, för att följa Orley och Alex........som hamnade på 27e plats.......26 placeade. DJÄVLARS!! Och på slutet red alla jättelångsamt och fick tidsfel, vilket räckte till placering. Det var svårt, Orley hade bra tid men ett ner. BLUÄÄÄÄ!!!

Av Lotta Odström - 13 november 2009 08:16

Dagens djur: Orley, som efter att ha startat allra först i sin klass i Södertäljes nationella, ledde tills det var 8 kvar av det över hundra man starka startfältet.Blev då omriden och slutade 2a. Men enligt Alex var han rätt så spänd, vilket är jobbigt för honom. Han får därför inte gå någon 140 utan håller sig till 130 den här gången. Tänk vad han skulle prestera om han kunde slappna av lite...........men är man rädd för allt så är man. Alex andra häst, den multom tjusiga Quantas hade ett ner i omhoppningen. Önskar jag vore där..........


Dagens (st)odjur: Alla de andra.Eftersom Tinus hoppat i onsdags och gjort det bra och man är rädd om henne o ch hon inte är vinterskodd.........så longerade jag henne på en stoooooooooor volt(så att det inte skulle slita på benen). Jag stod i mitten mellan lite bommar och cavaletti........jag lyckades sedan snubbla på bommarna, trassla in mig i linan, peta ut ögat med pisken och Tinus for runt, runt och upp,upp. Yr som en vimsig höna. Jag försökte att inte skratta ijhäl mig.


Dagens skaldjur: Räkan. Utan konkurens.


Bubbel, som är mycket sprallig just nu blev under kvällens promenad i mörkret skrämd vid Ringnäs där en häst var kvar ute i hagen. Vi bara anade något som rörde sig, men kunde inte se vad det var. Troligen en varg, menade Bubbel, nu drar vi!  Men skena hem får man ju inte och jag sade även nej tack spring baklänges, hopp åt sidan samt stå på bakbenen. Vid det här laget var Bubbel så frustrerad av att få alla alternativ nekade att hon bara ställde sig på alla fyra, sänkte huvudet och sa: Nu ska jag kasta av dig din, djävla kärring!(ja men tänk er unge som inte får som dom vill och hoppar på morsan och bits i armen, typ). Varpå Bubbel sparkar BAKUUUUT. Varpå jag utstöter vilda TJUUUUT. Förbannade unghästdjävel!! Och det ska ni ha klart för er, att Bubbel inte direkt har något älvlikt över sig, inge lilla Tingeling precis!! Det är mer som en elefant som snedtänt!!!


Dagens rätt: kycklingsoppa, efter att ha ätit upp den sista spaggetin i rekorfart på grund av akut tidsbrist dagen innan.

Dagens fel: att kl 23.00 upptäcka att man glömt att lägga i nya lakan i sängen.

Dagens vrål: när Luc upptäcker detta.

Dagens man: Luc igen, som bar in mer än halva hölasset själv. (igår kom Lars-Åke med en vagn hö, just som jag var redo att ge upp hoppet om att någonsin få se honom igen). Dessvärre tog han inte med dyngstacken, som nu mer liknar ett berg/vulkan(ryker). Mina lår muskler har fått nya, oväntade former av att springa/skjuta upp skottkärran till toppen.


Idag ska det visst komma hit kompisar till Josi, varav den ena har bacillskräck. Hur ska hon klara sig här? Men igår städade jag faktiskt.......i alla fall en tredjedel av huset sådär.


Dagens hovslagare: M Ståhleklo, som faktiskt ringde upp när jag sökt honom, vilket ju för den oinvigde kan verka som vanligt folkvett, men som är en bristvara hos många man träffar på i denna hästvärd(folkvett alltså och många saknar hästvett också).


Själv har jag ju saknat tur och därför ringde Luc nyss och påpekade att det i dag är fredagen den 13e. Han tyckte inte att jag borde göra så mycket liksom. Men det blir väl det vanliga, ut och in med hästar, upp och ner på gödselvulkanen, av och på de ridbara.........


Sedan det så kallade fredagsmys, vilket innebär att man somnar i soffan precis som alla andra dagar.


Av Lotta Odström - 11 november 2009 17:17

Jag har blivit sämre och sämre på att skänka pengar till diverse välgörande ändamål......förmodligen pga att jag har mindre och mindre av den varan.........Men förra året gav man ju en del till Lys, det gjorde väl alla i Söderhamn? Jag tyckte att hon var värd att stödja, en ung, duktig tjej som ville något, gick på utbildning, lärde sig språket osv


Blev bestört när jag såg en artikel i den skitdåliga tidningen Kuriren idag där det verkade som att hon var utvisningshotad igen.........men som vanligt läste jag inte allt utan inte förän nu i kväll fattade jag att hon var gravid........men varför??? I en sådan utsatt sitation?? Med oviss utgång och där redan ett barn är inblandat? Varför inte vänta tills man ser hur saker och ting utvecklar sig? I Sverige blir man ju inte "lynchad" eller så för att man använder preventivmedel........


Jag brukar då sannerligen inte skriva om samhällsproblem och om andra och jag lägger mig inte i för det mesta.......jag bor liksom på en ö i ett stall med ett hus.........och efter 18 år mitt i Europa har jag då sannerligen fått nog av det mesta och är nöjd.....men det här bara fick mig att reagera. Har jag helt fel?


Tillbaka till "ön", där hovslagaren kom idag och skodde Bubbel och Räkan, inga ringskor på Räkan, sulor med silikon under(obs vanligt byggsilicon???). Bubbel unghästdryg, Räkan snäll. Tinus utråkad eftersom omständigheterna gjorde att ingen häst utom Pampe varit ute idag! Tinus ska åka till Bollnäs nu och hoppa, då blir det nog fart! Dogge hade "the time of his life" då alla som skulle skos kom och stog utanför hans dörr och då kunde han lägga huvudet på deras ryggar och myyyyyyysa.  Dogge och Räkan gick på promenad tillsammans, Bubbel såg en ridbana igen på första gången på 3 veckor. Hon var pigg som en mört!! Fick inte göra så mycket och inget direkt trim utan mer spring med huvudet uppe då vi (Alex) tycker att hon har blivit lydig men lite på bekostnad av sitt eget driv(som hon igentligen aldrig haft så mycket av). Vi måste få ett sug i bettet där framme, det måste kännas lite som ett litet vilt djur som man håller försiktigt i för att det inte ska ge sig av.........ni fattar? Hur som helst, full rulle och väldiga bocksprång när jag bytte galopp.Och hu då!! Jag som slarvat och hade mössa i stället för hjälm........tänk och ramla av och få fyra brodd i skallen!! Hon fick dock bara strutta runt typ 20 min, vi vill ju hålla henne glad och hon är igentligen inte igång..........men ska hon kunna hoppa nästa vecka måste hon ju röra lite på sig........

Av Lotta Odström - 10 november 2009 20:36

  

Min kompis Dany i Belgien tävlade flera av sina hästar i Moorsele förra helgen, den här har jag sett växa upp och den polade med Näsan, som den ganksa snabbt växte om. (näsan,han var ju bara 152 cm han). Ett sto, men man glömmer ju namnen och kommer ihåg stammen......den här hästens mamma var svart och e: Darco! Inte illa! Hon kom med ett föl vid sidan som avlivades innan han fyllt 1 år(det är HÅRD gallring). Jag minns inte vad som hände stomorsan.........är rädd för att hon också strök med på det ena eller det andra sättet.........Allt med röntgenanmärkningar som äventyrar de stoooooora pengarna försvinner, man vill inte sälja till lägre priser, har man ett rykte så har man.......jag känner rent spontant att jag är rätt så nöjd med att inte behöva ha det där så nära inpå längre........


På tal om anmärkningar, fast kanske i huvudet......läste om Eamon Hickey, kanske det vore något för Patienten, är lite sugen på att kolla upp det. Är troligen mer fel i huvudet på mig då än på Patienten. Men ja....den lilla munen som pekar nedåt, den glada uppsynen och tillgivenheten, den nöjda minen när man får får gå ut......suck!


Fuxflickan på bilden sägs vara mycket lovande i alla fall.......


Jag kom på en grej, jag har ätit spagetti och köttfärsås varje dag sedan söndag! Luc gjorde på söndagkväll, det fanns kvar så jag värmde upp till lunch igår, idag var Luc jättesugen på det som var kvar och kokade mer spagetti och så åt vi det till kvällsmat nyss! -Du kan ju mixa det som är kvar, ha i det i en liter vatten och låtsas att du äter Minnestronesoppa. Så har du ju lunch till imorgon!( sade Luc). Skitkul!........Jag vill ha ostron, hummer och liters, liters champagne, pate med rödlökssylt, oliver, pesto och tapas och skaldjursbuffe och marulk och gud vet allt jo belgisk choklad och pannkakor med mammas lingonsylt!!! Undrar om jag ska åka en sväng till Belgien och äta upp mig lite?


Åka ska i alla fall tonåringen, till Stockholm med ........jaja han ja.


Dags för soffan, i vilken jag kommer att somna så fort jag satt på TVn.

Av Lotta Odström - 10 november 2009 17:52

Här sitter man och småsurar, då Orley är på hoppträning och jag är här!!! Ridit Tinus och promenerat Räkan, Bubbel semestrar. Josi kom hem från skolan och avsade sig all stallaktivitet pga flunsa arm(följdsjukdom av vaccin) samt otroliga mängder läxor. Hmmm vad innebär det undrade jag, att du tänker sitta inne i husvärmen, plugga en timme eller så och när jag kommer in stelfrusen så hittar jag dig i vardagsrummet där du kollar på "Friends" eller någon annan djävla skit!! Va!! Nej, sade Josi lugnt, det innbär att jag har plugg till 20.00 Jaha ok då.


Hästarna gick in före 14.00 idag, har aldrig sett någon se så ämlig ut som lille Dogge. Han hukade bakom Pampes rumpa mot snön.Jag stod inte ut med att se dem hänga på grindarna, alla fick gå in..........


Hörde idag om en häst som fått magsår...........ta bort allt kraftfoder!! Och ge lusern i stället ev spetsat med linfröolja för extra energi!  Lusernet har ju ett energivärde på 10,5 men är ju betydligt skonsammare för hästen än motsvarande mängd kraftfoder. Linfröolja är den olja som lägger en skyddande gel i tarmarna, det är därför vi alltid använder just den.


Undrar hur det går för Orley, Alex ringer nog sedan och berättar.........


Jag har 2 sorters hundfoder hemma nu, Carrier Lamm & ris och Axess premium. Bra priser!


Luc tror att Räkan är dålig för att hon känner sig kränkt av att kallas Räkan. Hon heter Andersson i efternamn, alla våra hästar har efternamn hämtade bland nära o kära. Så heter tex Bubbel-Bubbel Svensson, Tinus- Tinus Frunck och Räkan -Räkan Andersson. Orley skulle förmodligen vilja kalla sig Idehäll............


Nu är det så mörkkt ute att det är dags att städa inne.........för man ser inte skiten.

Av Lotta Odström - 9 november 2009 08:15

En tämligen lugn helg, drillade Josi och Sofia igår och i övrigt har ridturerna bestått av skritt turer då det jagats i skogen.  På lördagen middag hos min syster, det var very nice.I dag väntar en massa tråkigt skit som att snacka med advokaten i Räkanfallet, betala räkningar, städning(obs bara om man hinner) osv.


Räkan ska skritta en vecka till, Bubbel fortsätter livet på halvfart och Tinus trimmar på. Orley ska tävla till helgen, men Södertälje känns för långt bort så missar antagligen det...


Den nya hovslagaren dyker upp på onsdag. Hö skulle dykt upp under helgen.


Vi har varit ganska trötta, jag har jättesvårt att kliva upp på morgonen trots att det är vintertid.


På tonårshäxafronten är det lugnt. Hon övningskör med sin far(tack gud för att jag slipper) och sägs vara duktig på det. I fredags var hon och jag på tippen och sedan försökte jag gå "på stan" men blev nästan deprimerad och stack kvickt därifrån, alltså gå på stan i Söderhamn, det suger värre än värst. (fast jag vill ju inte gå någonstans utanför gården, det ska erkännas). Jag minns när Johanna Frunck och jag varit och hoppat hos Lotta Björe och alla Frunckar små ville stanna på IKEA Uppsala på hemväg, en söndag i DECEMBER!!!! Jag vägrade kliva ur hästbussen och satt och surade flera timmar fast Maria påstod att de varit borta högst en timme. I lördags ville föresten Luc  åka till IKEA i Valbo, men jag gjorde en brasa i kakelugnen som han somnade framför och sedan var man av med det problemet. Skulle föresten aldrig drömma om att åka något långt i vår bil just nu, den är ju lite opålitlig minst sagt.


Nu börjar dagens tråkigheter med att hänga tvätt..........

Ovido - Quiz & Flashcards