Alla inlägg under oktober 2009

Av Lotta Odström - 11 oktober 2009 09:19

Jag har nu haft Orley i 7 år! Inte undra på att man var lycklig över att få träffa honom igår i Falun, där han gjorde sin första start sedan Näset(sista helgen i juni) och detta pga av en blödning i gaffelbandsfästet. Han startade bara  120 och hade ett tidsfel, han var ju lite "spooky", första inomhus, så Alex red runt lite längre när hon fått startsignal. Men han hoppade stort fast lite vilt........En grej som jag tyckte var rolig var på sättet han kollade på mig hela tiden, jag hade gått med in och stod inne på banan i ett hörn och varje gång Orley dundrade förbi tittade han rakt på mig! Grejen var att han ändå mest av allt såg liksom förvånad ut!? Skönt att han inte gjorde något tok, en snabb vänster eller så. Johanna F hade ett pet i omhoppningen i samma klass, Martina W och Emma J (ocså från bygden)2 ner i grunden. Martina var 5:a i 110 men den klassen såg inte vi.


Bubbel gick 120 avd b och hoppade jättebra.......de sista 4 hindrena....haha. I början av klassen var hon typ "tonårsdryg" och menade att hon kunde allt själv och Alex var bara i vägen. Då blev det en del fel! Rätt åt henne(alltså Bubbel) kanske hon lyssnar bättre på piloten nästa gång." El Drullo"!


Jag red Tinus när vi kom hem igår, hade väl inte så mycket lust igentligen men har inte hjärta att låta henne stå, hon är så otroligt full av liv nu och jag blir alltid glad av att rida henne......fast trött i armarna, hon är rätt så "på" just nu, och hon piper lyckligt och frustar och har sig........lilla vilda djuret! Räkan fick en vilodag, den första sedan hon kom hit, hon tror väl att hon hamnat på något arbetsläger! Men hon måste ju ridas och stärkas, det fattas ju en hel del muskler där.


Undrar hur man ska sköta ridningen idag då det är fruset i backen? Lång stärkande men tyvär iskall skrittrunda? Huga! Och ändå är detta bara början.........istid!



Av Lotta Odström - 9 oktober 2009 08:14

Räkan hoppade strålande på Cia träningen igår och Josi var väl typ i sjunde himlen........Men för att börja i rätt ordning så tillbringades typ hela förmiddagen med Tinus i Nickes smedja i Bollnäs, det var dock inte Nicke som skodde utan en från Edsbyn, förslog ringskor efter tips från Cia men det blev silikonsulor, hoppas denna hovslagare vet vad han gör så att det sitter kvar..........tror ni föresten det är roligt att ha 4 hästar när de ska skos?


Longerade sedan Tinus, har ju ridit lite,lite mer och ville kolla om hon var ok, hade bara tänkt låta henne trava och inte så länge, har ju inte ens ridit henne på en volt, men Tinus hade andra planer......galning! Fortfarande frisk! Tack Gud!


Red ut på en "feeel good" runda med Bubbel i höstsolen, hon förtjänade det efter onsdagsträningen då hon ju hoppade otroligt bra. Har just nu lust att behålla än, i alla fall ett tag till....hmmmmmmm. Red sedan Helenas Pampe som tyckte jag var jobbig, han är forfarande lite för tung, måste banta mer för att orka. Igår blev han dock av med några kilo. Jag med!


Ringde till Dany i Belgien och tänkte skryta lite om Bubbel, Dany höll just på att tala om hur hennes hästar skulle skötas för någon stallslav då hon skulle åka på 5 stjärnig all inclusive till Cape Verdi islands in the fucking SUN!!!! Hon hade även gjort lite fina affärer igen med sin far och lyckats få tillbaka ett holsteinsto som hon först sålt för 50 000 euro!  och dessutom en Baloubet-Darco som verkade lovande. I samma veva hade hon lyckats byta bort ett sto som hon inte var så förtjust i. Hon tänkte bygga ett ridhus nu, för det blir ju snart vinter( Nej, du skämtar, vinter?!). Hennes ute ridbana, ett ebb och flod system, samma som Emile Hendrix och Henk Nooren har, låg dock under vatten och det gjorde även den nya big size skrittmaskinen............så det var ju lika bra att sticka iväg, vila upp sig lite för sedan skulle hon ju tävla rätt mycket i vinter, bla på de bägge 7 åringararna som gått 140 int i Lummen och som hon sålt och fått tillbaka!!!!!!!!! Ghaaaaaaaaa........


Det fanns plötsligt ingen hårborste i badrummet idag så man ser ut som ett skatbo i håret, la mig med blött hår, har inte ätit riktig kvällsmat på flera dar.........ska försöka ta mig in till stan idag och boka annons m.m

Av Lotta Odström - 7 oktober 2009 22:11

Tinus jättevild, fick hålla mig på ridbanan..........första ridturen på Räkan, vilken gång den har då, när man fått igång där bak. Måste nog ta av mig sporrarna nästa gång, har ju lite mer kräm i benen än Josi...........Bubbel hoppade i Bollnäs, hoppade mycket fint, jag var glad att äga den igår!


Skam den som ger sig, idag kom L-Å med höet! Hurra,hurra! Nu är det bar gödselstacken kvar! Hade hoppträning med Martina och Nisse, bästa hitills kan man nog säga, kul.


Imorgon ska Tinus skos, en kille från Edsbyn, jag får köra henne till Bollnäs, kul i jul, jag kommer just därifrån..........Sedan på kvällen Cia träning with the new Räka.


Väldigt olika i munnen är de tre hästar vi har i stallet just nu.......Tinus mun är vild och lever sitt eget liv, det händer alltid något i handen, Bubbel är ganska stabil, det är jämt i handen, den nya Räkan hölll nästan inte alls i sitt bett..................Dags att sova nu eller.........ja just ja kvällsmat?

Av Lotta Odström - 7 oktober 2009 07:34

Hinner inte med..........att blogga,städa, laga mat, stryka, röja upp ute, mocka hagarna, dammsuga hästbussen, tvätta fönster(vilket kanske är tur då det innebär livsfara att hänga ut från översta våningen, man får binda fsat sig i trappräcket i hallen), handla mat, gå på stan, gå och ta gynekologiskt cellprov och så vidare i all oändlighet........



Av Lotta Odström - 5 oktober 2009 12:43

Det händer mycket med Bubbel just nu...............hon är fortfarande världens snällaste, men samtidigt börjar hon ändra sig lite, bli lite tuffare men på ett positivt sätt. Starkare och liksom gladare flänger hon runt i hagen, bocksprången når nya, oväntade höjder. Betraktade henne fundersamt nyss då hon och Tinus, som ju också är mer vild än tam, dundrade fram i hagen. Jag unnar Räkan lite sällskap också och Tinus är ju snäll mot andra fast hon kan se ut som en drake.......men Bubbel vet jag inte så noga hmmmmmmmmmm. Tinus var som en ballong idag när hon gick ut, i luften och skulle man släppt taget hade hon försvunnit och gått upp i atomer! Ska rida henne snart! Och ta en liten, liten galopp kanske.

Av Lotta Odström - 4 oktober 2009 19:16

Luc hittade grodan idag, den satt vid dörren i källaren. Den var väldigt ren och fin!


Väldigt "hästig" helg..........är helt slut. Bubbel har startat 110 idag med Alex, hade ett ner, godkänt helt klart, var dock lite för skarpt betslad för första inomhus, dessutom litet ridhus som "bromsar" lite av sig själv. -Nästan för lydig, sa Alex! Och visst har en annan trimmat på!


Tog mod tll mig och longerade Tinus idag, har ju skjutit lite på det, vill ju inte se någon hälta............och det gjorde jag inte heller. Bästa Tinus! Men vild, vild, ack så vild! Jag bröt ganska snabbt, innan hon stod på öronen! Sedan försökte jag leda henne runt ridbanan men det gick inte. Puttade in henne i boxen och där stog hon och rullade med ögonen........hispa!


Räkan har luftas varje dag, igår tog vi ut henne på tur och när vi gick förbi hos Jessika började hennes travhästar att leka och Räkan blev uppspelt och visade upp sin alldeles egna gångart så kallad "räkage" (passage), eller "räkgång". Jag skrattade så jag nästan ramlade av Tinus, det såg ut som en älg som fått spader! Det blev rätt studsigt och svajigt!


Bubbel och Tinus klippta, Johanna Frunck kom ut och klippte dem, jättefint gjort. Om ni har någon som behöver klippas kan jag rekomendera Johanna. Jag har numret! Försökte i sanma veva få tag på ett täcke som är på villovägar och som jag vill få tillbaka. Bubbel är jättesnäll att klippa, Tinus tycker att det är lite läskigt.


Alex hade en "Cortez" med idag som verkar spännande. Han som de kallar 4:an hoppade också, den har mycket kapacitet. Johanna hade det sista hindret med sin nya, som jag tyckte hoppade bra.


Imorgon ska jag försöka hinna med lite annat än bara hästar, hur nu det ska gå till då Josi medelat att hon inte kan "hästa" något alls i morgon för hon har prov och ska plugga. Här svänger det fort, har nu 3 ridbara.........men Räkan ska bara linas i morgon, så att hon får vila ryggen lite.


Om jag inte räknat fel så ska 2 hästar från mitt stall och i alla fall 4 från Alex stall till Falun nästa helg.......hur ska vi få till det? Varför har man inte ett C-körkort?

Av Lotta Odström - 3 oktober 2009 11:34

Herregud vilken kväll, hoppas ingen såg när vi sjöng i badtunnan eller hade plastpåsar på huvudet eller papperstallrikar på öronen eller något annat tok! Kan ju medela att jag är av med vargtassen frillan, håret kammade Maria med en gaffel för ingen hittade en kam, sedan klippte Anna-Karin, fast hon såg inte så bra..........ja du milde! Roligare än att gå till frisören i alla fall och man får ju inget vin på salongerna heller, det är förbjudet har det stått i tidningen(fast de var det inte i Belgien kan jag lova). Föresten har ju mössa säsongen rivstartat!


Jag tänkte först inte sitta i någon badtunna med andra, alldeles för mycket kropp på något vis och förmodligen kallt och givetvis blött,  utan hade tänkt gå och lägga mig och passa på att sova lite..............men det var jättehärligt! Gav dock upp vid 01.00, ställde klockan på 06.45(den ringde inte) men jag vaknade ändå 07.00 och kände att Räkan och co behövde mig, fast jag behövde sängen(men helst min egen). Hoppade ner från vånings sängen utan att bryta benet och utan att landa på majorens boyfriend James from London. Jag undrar hur alla andra mår som var uppe betydligt längre än jag..........är ju inget partylejon precis!


Det var väldigt fint, kallt ljus över havet när jag åkte hem, betydligt trevligare än kvällen innan då det var kolsvart och det kändes som jag var med i skräckfilm, alone one a empty road in the woods. Huga!


Josi red sin nya räka igår, vi gömde den under ett ländtäcke, och det gick bra, vi travade lite bommar på bågar( El Räko måste stretcha ut både här och där) och sedan trimmade vi lite på galoppen, stora härliga språng. Kortar gör vi en annan dag! Duktig Räka. Vi red ut med de andra, skritt och lite trav bara (Tinus alltid skadad var ju med). Tinus tyckte att Bubbel var minst sagt överflödig och var väldigt arg på henne , tog nästan sats när hon hotade, och hon tyckte inte alls att hon var något skadad, vad är det för skitsnack! Vi skrattade så vi skrek åt henne när hon försökte ge sig av, hon är minst sagt sprallig! Vid ett stall som vi red förbi fick Josi hoppa av och bura in en lös ponny, den gick runt alldeles för sig själv så hon låste in den i en box.


Luc, som hade tråkigt igår med sitt onda knä ligger ute under en sin bil, han installerar klokt nog en motorvärmare. Josi red nyss förbi på Bubbel, med ett grimskaft i handen och utan sadel, ett sätt att ta in häst från hagen. Det ser alltid så mysigt ut när hon kommer barbacka..........


Vi ska ta ut Räkan och Tinus en sväng sedan, bäst att inte vänta för länge de har ju sagt att det ska snöa!

Ovido - Quiz & Flashcards