Alla inlägg den 16 april 2010

Av Lotta Odström - 16 april 2010 18:58

Sedan i torsdags pågår Gävles nationella.........jag åker fram och tillbaka och fram och tillbaka och fram och tillbaka...........


Dagarna innan trimmade jag lite på Bubbel som var mycket duktig, stor skillnad på galoppen åt höger. Tack Annelie Engren för hjälpen. Red Räkan och satte lite mer tryck, hon gjorde sitt andra rena byte under vår tid utan bom, det finns hopp! Josi har tränat i onsdags för Gabi på Bubbel som var lite väl fartig(jag satte kanske lite för mycket fart dagen innan?) Ridhuset i Bollnäs är ju utbyggt men den yta som de tränade på kändes liten..............tur att det bara var 4 ryttare.


Josi har ridit 110 och 120 på Räkan med 8 och 10 fel, låter kanske mycket men var bra rundor. Josi måste lära sig göra lite "tryck" på sina djur och i 120 klassen fick hon verkligen "rida för´t" och så är det ju liksom, man måste agera. Hade inte tänkt åka imorgon men vi bestämde att Josi skulle rida en runda till i 120.


Sto patrullen här hemma hade rullat sig för första gången sedan december! I bajs, lera och smältvatten! Bubbel såg jätteförtjust ut! De ser fortfarande ut som grisar för ingen har ids borsta nämvärt på dem. På tal om gris och smuts så dammsög jag en gång den här veckan, fast jag har glömt vilken dag? På tal om andra djur än hästar så fick Josi en liten hundvalp i famnen i går. Tjat följde! Om att vilja ha en hund! Tack för den Daniel Y-S! Jag ska ta med guldhamstrar och siberiska dansmöss och trycka upp i armarna på din dotter nästa gång jag ser henne! Och en get eller så!


På tal om döttrar så ska min hämtas i stan mitt i natten, jag dricker mitt vin nu och hoppas att det ångat ut tills kl 03.00 (då jag tyvär måste ut och åka bil, skit kul, just vad man drömmer om).............den mängd Josi har tänkt trycka i sig kommer att ånga ur till torsdagkväll!  Nästa vecka! Undrar om det blir kul med en bakis tonåring på häsrtyggen? En gång i Belgein när jag fyllde år blev jag bjuden på lunch, satt på "fina restaurangen" i mina ridbyxor (fast man var aldrig smutsig i stallet i Belgien eftersom andra gjorde sånt man blir smutsig av). I alla fall så skulle vi hoppa på eftermiddagen och jag var full och satte på magplattan ut mellan Orleys framben! Ha! Kanske bäst att jag håller koll på Josis utrustning imorgon.


Nu kom Josi ner, hon verkar ha glömt kjolen? Eller byxorna? Så där gick jag aldrig klädd! Och högklackat! Bryta benen och inte kunna rida! Nu gick Josi upp och hämtade det glömda plagget........


Idag åkte jag ner för att kolla på Orley, han var fortfarande hemma i Forsby, det var bara han och jag där en stund, det var lite mysigt. Fina Orley..........Han hade 2 ner i 140 klassen, små fel, såg bra ut. Jag hann se Evve B från Bollnäs som red en jättetrevlig felfri runda. Vet inte hur de gått för andra kända och okända idag, jag var där kanske 40 min.........Jag skjutsade hem min Orley till Forsby, tog ut hans flätor och hade på kyl liniment, satte honom i hans utebox, med översta dörren öppen så han kan titta ut...........eftersom det bara var han och jag kändes det lite extra i hjärttrakten när jag åkte hem.........jag antar att det är lite grand som när ens barn flyttar hemifrån......snyft. Och ni som tycker jag är galen har rätt! Och det är ju Orley också lite grand, galen alltså. Men samtidigt en stoooooooooooor personlighet och en livsnjutare! Och jag har faktiskt haft honom i 8 år snart. Jag får titt som tätt frågor om hans framtid och vad jag tänker och vad han ska göra......ska jag kanske sälja? Ska Josi rida? Varför har jag honom inte hemma osv........Fy faen vad skönt att han bara är min och att jag får bestämma själv!


Hade hoppats få ett snack med Leif Hall om han nu kan komma nästa helg men ville inte störa.......Det blir i alla fall träning för Helena Persson 1-2 maj.....i Gävle förstås, lagomt långt borta.........det är Maja träning hos Jessika också nästa helg, hade varit kul att vara med..........trodde aldrig att Leif skule kunna komma! Och jag vet forfarande inte säkert? Kanske svar i morgon?




Ovido - Quiz & Flashcards