Alla inlägg den 12 januari 2011

Av Lotta Odström - 12 januari 2011 23:01

Hade jag sagt att jag förväntar mig nåt av Tinus i år.........??


Har nu sett henne på träning i Bollnäs, där hon flängde fram och såg ut som en korsning av duracell kanin och myslok!! Josi halade och drog i sina tyglar(som var för långa) hon rycktes ur sadeln och satt knappt kvar i den vissa gånger.........Tinus var så ivrig att hon knappt hann hoppa, allt gick på fart..........det såg, om jag ska vara ärlig, inte klokt ut!!


Det såg ut som skämt teckningar jag lovar.........så där när de har msassor av ben. Annars var i vår grupp Babe den som hade utvecklats mest sen sist jag såg den.


Har varit i ridhuset med Orley, han gjorde väl det han skulle men lite grand med en min av att roligare har jag haft i mitt liv.........


Har dammsugit uppe och sopat nere.


Tycker det var ljust länge idag..........


Har kollat på bilder.......Lilla Märta!! Som jag är släkt med!! Whhiiiiiiieee, happy happy.


Josi har tack vare Lilla Märtas mormor fått hål i öronen idag, tack Fiffson....jag själv är ju aldrig på stan och inte har jag hål i öronen heller....ja jag ska också gå på stan...............en gång till innan jag dör i alla fall........förmodligen ngn gång under våren då jag pga studenten och sånt måste gå till frissan........djävla påhitt.


Undrar om Lilla MÄrta sover nu.........

Av Lotta Odström - 12 januari 2011 07:53

Jul och nyår har passerat.........dagarna skenar på något vis förbi fast allt tar mycket längre tid.........man springer ju inte ovanpå snön lätt som en älva utan man går ju rakt igenom med snö upp till rumpan(och med hästar flåsandes i nacken).


Jag minns faktiskt inte om jag var vaken på nyår........Luc hade lagat fantastisk god mat i alla fall, sedan somnade jag förmodligen i soffan, vaknade kanske till och försökte få kontakt med "the party animal" för att sedan somna om och vakna totalt (o) utvilad till en till dag full av snö, hästar och fyskiska smärtor!! Muntert!! Nej inte bli oroliga jag är inte på väg in i ett svart hål, väggen eller deppression(hur stavar man till det?).


Hästarna står några timmar i sina hagar(mer blir det inte, de har inte vatten ute, livsfarligt-kolik!!) Ett tag var det rätt bra fart, Orley och Dogge gjorde långa promenader i snön, men till slut tröttnade den dock mycket tåliga ponnyn Dogge på att vallas runt av Orley som ett annat får.......detta resulterade i en smäll på ett framben (Orleys).......svällde upp men ingen fara, när den svullnaden gått över kom Orley in med en svullnad på det andra benet. Nu får han stå själv, vilket han tycker är tråkigt och därför rör han sig inte som ha borde. Tinu o Räkan står också mest och hänger eller gnager på staketen. I söndags var det visst lite fart på dem då Josi åkte snowboard i vår lilla backe vilket fick hästarna att först fly i alla väderstreck och sedan komma galopperandes för att kolla vad hon gjorde. Höns hjärnor!!


Orley har känts lite stel, jag har stretchat och haft på liniment samt ridit skolorna(vilket ja hatar) och förvänd galopp.........känslan i den förvända galoppen har varit en blandning av "hej träben" och hela havet stormar. Det lustiga är att fast både skolorna och den förvända, förkrängda galoppen kännts apa så har det gett resultat! Plötsligt var galoppen ren och rund och liksidig och underbar!


Sedan har jag märkt att om jag slarvar med att stretcha och allt det andra så blir det stelare igen.........Orley måste hållas igång!!


Tinus är mjuk och lösgjord och "igenom" i kroppen. Jag har vissa förväntningar på den, för så här fin på backen har hon aldrig varit tidigare.


Räkan har varit på miljoner träningar........Lotta Björe kom till Bollnäs och det var ju roligt men Räkan var lite lätt skärrad med huvudet upp och ryggen ner......sedan var de med på en träning med Sigrid Bergåkra som Camilla ordnat åt ungdomsgruppen....det var trevligt och Räkan var mer avspänd. Något jag gillade var att Sigrid sa åt dem som red att hålla tyst!! Jag trodde efter att ha varit inne och ridit några gånger och hamnat med "dressyrryttare" att det var ok för dem att låta som sjuka insekter!! De väser ju!! Och låter!! Mina hästar som är ridna, fodrade och avlade för att vara framåt(de är dessutom känsliga och vakna för ljud) håller ju på att smälla av!! Finns förstås undantag, Tone kom in med Prinsen en gång när jag var inne med Orely och henne märkte jag knappt( men så är hon ju elev till Sigrid också). För övrigt har jag knappt sett en själ under lovet när vi har varit inne och ridit, det har varit snudd på obehagligt ödsligt.


Ungdomsgruppen har varit och är ett roligt och trevligt projekt och det enda som jag fortfarande har "kvar" att sköta. Resten har jag sagt ifrån mig........och det av många olika anledningar. 


What comes around goes around..........


Ungdomsgruppens tränare är noga utvalda av mig och Camilla Westberg. Kritik på dessa är i princip kritik på mig och Camilla.


Den här morgonen har jag sett flera bilder av Lilla Märta!! Min systerdotter Saras nyfödda. Känns som min egen, hjärtat svämmar över. Så lycklig för alla inblnadades skull.


Hörs 2012!! (nej skämtar)







Ovido - Quiz & Flashcards