Alla inlägg den 28 januari 2011

Av Lotta Odström - 28 januari 2011 08:23

Jag har en hingst i stallet, en av Alex djur och som alla hennes  är han väldigt snäll och väluppfostrad.........men dock hingst. Detta har ju lett till en del förändringar i stallet, Pampe har fått flytta och stå mellan stona och Dogge får valla hingsten i hagen.........en bonus för Dogge då hingsten ska äta mycket mat men i själva verket inte är speciellt intresserad.......han har fullt upp med att gå av och an nere i hörnet mot stonas hagar. Det händer dock att han kissar lite lagomt demonstrativt på höet innan han lunkar ner till sitt hörn.......Dogge står kvar med en min av -"Bussigt, vad är du för en kompis".


Utanför hingstens box står mitt gamla stenhårda dressyrspö (detta sedan min kompis Ann kommenderat: -Spö i handen när du leder honom!! Hjälm på huvudet!! Se upp för frambenen!! (efter detta kunde jag inte sova på 5 dar). Vid hagen står en långpisk, detta då jag vid ett tillfälle pratade med Alex i telefon och Hingsten samtidigt undersökte staketets möjligheter till att ev ge vika så att man kan rymma ner till tex Räkan och möjligtsvis göra små Räkor eller få ett ben avsparkat?


-Vad ska jag göra, väste jag hysteriskt i mobilen?? -Men ge honom en däng om det blir ett problem menade Alex. Där står nu långpisken klar vid grinden.


Min hovslagare tyckte å sin sida att det enda som hjälper om en hingst kommer lös bland ston är en smäll med en rejäl planka!! Plankan bör förstås placeras nere vid stonas hage och snart kommer min gård att se ut som värsta millitäriska hinderbanan med här och där fällor och andra hjälpmedel för att få hejd på hingsten........om han kommer lös.


Bägge stona är brunstiga, Räkan är så ful för hon tuggar ju...så där som föl gör och hon ser ut som en tandlös gammal kärring när hon gör det, Josi är jättebra på att härma henne och vi skrattar så vi skriker.......Josi är Räkans barn och Räkan håller henne ömt vid sin moderliga, jättelånga hals och gnuggar mjuk med mulen. Fjolla!! Tinus, som ju också är brunstig har tilldelats papparollen, hon vrålar som en älgtjur och sparkar käckt med frambenen.......


Den riktiga Hingsten har inte fått vara med och leka gudskelov......


När man leder ut Räkan gnäggar Hingsten och Räkan, som ju är lite lätt vimsig av sin natur, blir ännu yrare......


Tinus tror jag igentligen är mest rädd, hon rusar ner till hagen och när hon väl är där(och hingsten på lämpligt avstånd) börjar vråla hingstigt och utmanande......varpå Räkan kissar på sig förstås.


Som vanligt har vi varit på typ 100 träningar.......i helgen är det  Helena Persson i Gävle...som vanligt krockar det....den här gången med Maja Heed som kommer till vår kompis Jessika. Jaja, någon gång ska vi väl lyckas vara med där också.


Snart Februari, Alex ska rida 2 hästar för Piet Raymaakers från Holland som då kommer till Sverige.......hoppas att inte det krockar med nåt i alla fall!!




Ovido - Quiz & Flashcards