Alla inlägg den 19 januari 2011

Av Lotta Odström - 19 januari 2011 08:06

Tisdag, ställer optimistiskt klockan på halv sju, detta är dagen då jag ska hinna med att städa inne, putsa läder, läsa en bok, ta en middagslur, laga mat, tvätta och slutligen vara klart med allt detta + hästarna så att jag under kvällen kan ta det lugnt och umgås med min familj. Försöker kliva upp, lyckas kl 07.00, dricker ett glas juice och bläddrar i tidningen(detta tar 5 min med den tidningen som finns i min stad). Går ut, fodrar. Går in, äter filmjölk.....sätter på datan. Kollar mina vanliga forum och sajter, beställer foder.


Dagens första samtal från en kompis(häst).........det är det vanliga snacket "hur faen är det möjligt?"....ja säg det? osv...


Sätter på en tvättmaskin, upptäcker att jag glömt tömma torktumlaren sen förra gången........går ut.


Halar fram ponny 1, på med täcke, kratsa hovar-ut i hagen. Sedan är det Hingstens tur......darra.......grimma, kedja( som jag inte får runt nosen, men hoppas att den ska skramla respektingivande), ett gammalt stenhårt dressyrspö i handen.........ett djupt andetag, vi går ut. Puh överlevde.......Mer eller mindré samma procedur med de hönsiga stona, vilka betraktas av Hingsten och får den vimsiga Räkan att bli ännu mer vimsig. Medans jag gör ordning ponny 2 ringer dess ägare och undrar om jag kan rida den.......jag kan.


Mockar 5 boxar(de är stora, det är mycket strö i, jag mockar nogrant, det tar tid). Dagens andra telefonsamtal, min mamma, som bla undra vad det är för kille Josi har nu...(har hon en ny?) svarar att jag inte vet, har bara hört nåt namn, vem bryr sig, om 2 månader är det ngn annan........jaja.


Går in och äter, ser Hingsten stirra ut mot Räkans hage medans jag äter min lunch, ganska lyxig lunch......hittade en entrecot från helgen, hittar hummersmör...från nyårsafton (kan ha varit för gammalt). Sätter på datan, får ett knäppt sms, försöker få tag på avsändaren men lyckas inte, ringer 3 ggr, ger sedan upp.


Bär upp köksmattan, stänger av tvätten, glömmer bort att hänga upp den dock, dammsuger nästan hela nedervåningen, dammar i 4 av 118 fönster, hittar en död fluga.......de har antagligen kommit tidigt i år......eller det var länge sedan jag dammade i just det här fönstret?


Gör en tjänst åt en kompis, ringer sedan kompisen, en ryttarmamma, vi förfasar oss över vad hästarna kostar m.m.........går ut och tar in alla djuren one by one....


Jesusbarnet har prov i rättskunskap, det är svårt, jag kan i alla fall inte svara på en enda av frågorna hon ställer........hon måste plugga, jag måste rida Räkan.

Gör i ordning Räkan, medans vi står på gången känner vi oss iaktagna!! Det är Hingsten!! Lastar, ringer till min mamma som brukar tycka att det är kul att komma och titta, kör till ridhuset.......rider Räkan som är ganska avspänd och känns nästan lite trött....speciellt i höger bak? Bestämmer att hon får vila nästa dag.


Hem igen, det har börjar regna, gör snabbt i ordning Tinus, kör åter igen till ridhuset.......pga av tidsbrist får Tinus skritta fram en annan dag......rider, det är kul fast det är lite tjafsigt i munnen och lite hoppigt där bak.......Tinus var på pay & jump i helgen och levde loppan, efteråt såg hon ut som om hon genom sin insats direkt kvalat till OS i London 2012....hon är rolig den lilla.......travade riktigt fint på slutet.........men måste hålla koll......tjafs i munnen kan vara början på ont i ett ben...


Åkte hem, klockan är nu 18.00.......pysslar lite med hästarnas mat, det slutar regna, tur för jag ska ju rida ponnyn, gör detta, dagens tredje? (har tappat räkningen) samtal och sedan i snabb följd 2 samtal till.........


Börjar kvällsfodra, ser Josi komma gående, ropar in henne i stallet.......vi gör klart tillsammans, går in............klockan är närmare 20.00 Hejdå dag!!


Äter jättegod mat, älgfärsburgare med kapris i.........Josi får plocka undan, Luc drar till soffan, Josi ansluter, jag drar till datan..........drar till badkaret, lägger mig "i blöt" för jag formligen stinker häst. Medans jag ligger där gör jag dagens sista och längsta telefonsamtal.........går upp,  svär för jag kommer på att jag inte hängt tvåtten..........stoppar den i torktumlaren, funderar, svär igen, drar ut tvätten ur torktumlaren och hänger upp den i stället.......budget alternativ......


Går och lägger mig, njuter 2 sekunder av att lukta tvål och vara ren...nästan som en vanlig människa.....sommnar...väcks...sluta snarka(säger Luc).......klarvaken!! Funderar i 118 timmar somnar sedan, klocka optimistiskt satt på halv sju, försöker kliva uppp..........here we go again!!!

Ovido - Quiz & Flashcards