Alla inlägg den 16 juli 2009

Av Lotta Odström - 16 juli 2009 11:56

Igår blev det ingen fantomen race med Orley i skogen. Han blev tokig nog ändå då det va rätt mycket broms ute, han fick gå in och duscha. Vi gör annars vad vi kan för att hålla insekter borta och lyckas ganska bra, vi putsar så att gräset är kort och vi har ingen sly eller buskar i hagarna.


Tina tappade en sko och hade rätt så tråkigt. Unghästen travhoppade och hade säkert gärna tappat alla sina skor för att slippa, medans Tina säkerligen hade hoppat på utan skor!


Men Pradus Elefantus va inte så tokig! Den hade ett tråkigt, klumpigt språng men rättade sig sedan jättefint och hoppade upp sig fantastiskt, den använde bogarna och manken på det där sättet som ger så mkt känsla åt ryttaren. När vi höjde linjen(det va trav in, sax sedan 5,5 m oxer sedan ca 10 m räcke) blev det lite flamsigt då Josi jagade den igenom men sedan gav hon den mer plats och den hoppade fint igen.  Unghästar och andra med för delen ska travhoppa ofta, det är stärkande och bra övning för ryttarens sits  då det straffar sig direkt om man inte är stilla på hästen! Vi höll inte på så länge, det var väldigt varmt.


Orleys svans såg i dag på morgonen ut som om blixten slagit ner i den, värsta krusiga rufset! Efetr att ha släpat ut hästarna och börjat mocka slog sedan blixten ner på riktigt någonstans i skogen och elen gick och det SMALL HELA TIDEN OCH VRÄKTE NER REGN! My God! Nu har det i alla fall lugnat sig, hoppas en del insekter strök med i skyfallet!


Josi påpekade för minst hundrade gången att det är Super League i morgen i Sverige(Falsterbo off course) och att vi borde åka dit och se Ninja live. Dessutom ska Tresor kanske gå, halvbror till våra Rouge syskon.........ta oss dit på en flygande matta, helt gratis och utan köer samt garantera oss fint väder!!! Vår vän Alex, Orleys bästa girlfriend är därnere i alla fall. När hon kommer hem ska vi på Helena Persson träning, blir jättespännanade. Kanske Josi får vara med, om det finns plats. Synd synd att inte Tina är riktigt igång än. Och utan sko blir det ingen ridning i dag heller på den.Trist

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards